реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Втомлений сонцем Чернігів: відпочинок на смітнику чи будмайданчику ? ФОТОрепортаж

Цьогорічна спека ще раз нагадала усім, що річка чи водоймище у місті це - дар Божий.
Як же до цього дару відносяться раби Божі ?
Дехто засипає заплави річок та будує «хатинки», інші – безжально засмічують продуктами своєї життєдіяльності.

У Чернігові яскравим прикладом такого ставлення до матінки природи є Лісковиця. У 80-х роках минулого століття тут вздовж Лісковиці і урочища Святе земснарядом видобували пісок для спорудження мікрорайону безпосередньо під древніми Болдиними горами на зразок того, що побудовано по вулиці Савчука.
Це спотворення історичного обличчя Чернігова і екологічно небезпечне втручання у заплаву Десни було зірвано депутатами демократичної групи «Чернігів», яка діяла у Чернігівській міській раді у 1990 – 1994 рр.
Тисячі кубометрів піску розтягли, частину території біля намиву «упорядкували» дачники, а канал-водоймище так і залишився нічийним. Хоча чернігівцям обіцяли облаштувати місце для занять греблею на байдарках. Щось подібне перед цим базікали про очистку і поглиблення річки Стрижень тим же земснарядом, а насправді добувався пісок для побудови мікрорайону на вулиці Савчука і Палацу урочистий подій біля Красного мосту.
Сьогодні рукотворний «Канал» або «Земснаряд» - улюблене місце відпочинку багатьох чернігівців на яке продовжують зазіхати скоробагатьки. Вже завезено декілька тисяч кубометрів землі, які вже заросли травою. І тільки фінансово-економічна криза, мабуть, призупинила початок масової забудови.
Мабуть тому, ніхто і не переймається якимось облаштуванням цього дикого пляжу на «Каналі». Все одно: не сьогодні – завтра забудують.
Тож суцільне засмічення прилеглої до «Каналу» зеленої зони вражає.
Самі ж відпочивальники вже звикли до цього безладу.
На жаль, не тільки до цього?

Сергій Соломаха












Коментарі (0)
avatar