реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігів відновлює ТЕЦ

Міська рада Чернігова давно домагалася повернення своєї власності – комунального підприємства «Чернігівська ТЕЦ», але заважав договір оренди, укладений попередниками. Посприяла поверненню місту своєї власності війна: ТЕЦ зазнала руйнувань під час російської облоги Чернігові і орендар повернув підприємство громаді.
Позачергове засідання виконкому міської ради розглянуло проєкт програми відновлення єдиного майнового комплексу комунального енергогенеруючого підприємства «Чернігівська ТЕЦ». « Ми приймаємо програму, яка дозволить пришвидшити всі закупівлі необхідного обладнання для проходження опалювального сезону» — пояснив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Міська влада продовжує працювати над тим, аби відновити пошкоджені під час обстрілів російськими військовими потужності теплогенеруючого підприємства та його мереж, аби взимку чернігівці були з теплом і гарячою водою. У той же час є розуміння і всіх майбутніх ризиків та викликів. По-перше, це загроза ракетних обстрілів, які щодня здійснює росія, зокрема, і таких об'єктів як ТЕЦ. По-друге, стосовно природного газу і чи вистачить його Україні, в тому числі, і Чернігову, для проходження опалювального сезону.

Владислав Атрошенко каже: «Технічно, те що стосується міста, я думаю, що ми планово будемо встигати підготувати і “ТЕЦ”, і “Облтеплокомуненерго” до проходження опалювального сезону: як в частині генерації, так і в частині транспортних магістралей. Так само ми поадресно перевіряємо внутрішньобудинкові мережі».
Місто планує об’єднати ТЕЦ та “Облтеплокомуненерго» в одну систему. Це дозволить побудувати більш ефективну роботу у сфері теплогенерації міста, модернізувати її, і, як наслідок, зробити тариф для населення більш комфортним.

В той же час зупинка бізнесу через воєнні дії, необхідність виділення коштів на відновлення необхідного роблять бюджет міста загрозливим – замість запланованих двох з половиною мільярдів гривень надходжень до міської казни розраховують, що біля мільярду не надійде. Міська рада веде перемовини з міністерством фінансів для покриття різниці в тарифах, але наразі рішення ще нема.



Теги:Чернігівська міська рада, Владислав Атрошенко, теплопостачання, тец


Читайте також



Коментарі (0)
avatar