реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігів стає випробувальним центром нашої армії

З початком російської агресії у Криму із Феодосії в Чернігів був перебазований Державний науково- випробувальний центр Збройних Сил України, а місцева влада надала всіляку підтримку його облаштуванню. Зокрема, було реанімовано і військовий аеродром у Півцях під Черніговом. У місті активно заявила про себе громада евакуйованих кримчан, а центр провів цілий ряд випробувань власних та чужих військових розробок.

Тепер же за рішенням уряду України на його базі, із залученням потенціалу Чернігівського національного технологічного університету та підприємств військово – промислового комплексу буде створено Державний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Як повідомила прес- служба уряду, це дозволить модернізувати експериментально- випробувальну базу, прискорити впровадження наукових розробок, а також створить умови для просування продукції виробників на внутрішній і зовнішній ринки. В подальшому ж бачиться створення технологічного парку за приклад Німеччини, Франції, Австрії і Туреччини з метою забезпечення переоснащення армії сучасним озброєнням.

Для Чернігівщини важливо ще й те, що створення цього інституту дасть змогу завантажити підприємства області випуском понад сотні позицій виробів оборонного призначення, зокрема, безпілотних комплексів, бойових модулів для броньованих машин, засобів радіоелектронної протидії, засобів коригування траєкторії авіаційних бомб тощо."Голос України"



Теги:окупація Криму, державний випробувальний центр, ЗСУ, Півці, Феодосія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar