реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігів-Миколаїв-Тернопіль: святкова відеоконференція на несвяткові теми

“Не можна любити весь світ, не люблячи Батьківщину!” – такою була головна думка на міжрегіональній відеоконференції до 19-ої річниці незалежності України.Цей захід проведено з ініціативи Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій спільно з Миколаївським та Тернопільським центрами.

Як і в попередні роки, день народження нашої держави є приводом, щоб підсумувати досягнення та окреслити плани на майбутнє. З доповідями та міркуваннями про державотворчі здобутки та перспективи розвитку сучасної України виступили науковці, співробітники центрів та партнерських установ, представники громадськості.

Під час обговорення історичної ретроспективи здобуття незалежності, доцент кафедри філософії та історії Тернопільського національного економічного університету кандидат філософських наук Ігор Дмитрів нагадав оцінку Збігнева Бжезинського щодо нашої країни. Відомий американський політолог трактував появу на карті світу незалежної України, як одну з трьох найбільших геополітичних подій XX ст.

Представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко привернув увагу до міркувань українського історика Георгія Касьянова, згідно з якими формування української нації йшло слідом за формуванням російської та польської націй. На темпи та якісні параметри розвитку української держави, підкреслив він, вплинули руйнівні політичні катаклізми у XX ст., які пережила наша нація. Це були, наприклад, тотальні репресії щодо цілих соціальних груп населення, голодомори, Друга світова війна тощо. Отже, у цьому контексті стану готовності української нації до власного державотворення, досягнення за 19 років незалежності України перевищили реальні очікування.

Проблеми розвитку української мови, демографічної ситуації та можливі перспективи поліетнічності нашої нації висвітлив заступник директора Інституту історії, етнології та правознавства ім. О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка, кандидат історичних наук Дмитро Гринь. Він наголосив на важливості врахування думки українського історика Наталії Яковенко, що Україна – держава, насамперед, внутрішніх кордонів.

Дискусії викликали питання економічних здобутків за роки незалежності, запровадження європейських традицій та практик місцевого самоврядування, залучення молоді до державного управління.

Заступник начальника відділу правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів та легалізації об’єднань громадян головного управління юстиції в Чернігівській області Володимир Бобруйко висвітлив проблематику створення та вчасного осучаснення українського законодавства, яке б відповідала всім міжнародним стандартам.
Під час підбиття підсумків конференції, всі учасники дійшли згоди, що День Незалежності України – головне державне свято, яке стало реальністю завдяки довготривалій боротьбі українських патріотів. Саме від нас залежить вирішення назрілих проблем та забезпечення успішного розвитку нашої демократичної держави, підкреслила модератор заходу, учений секретар Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Людмила Чабак.

Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів




Теги:Миколаїв, центр, відео, Чернігів, Тернопіль, підвищення, святкова, Чернігівський, перепідготовки, конференція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar