реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів допомагатиме кораблю "Чернігів"

План шефської роботи узгодили представник морського тральщика «Чернігів» Військово-морських сил Збройних Сил України та керівники Чернігівської райдержадміністрації та райради.

Про це повідомив журналістам заступник командира морського тральщика «Чернігів» з виховної роботи капітан-лейтенант Олександр Сікальчук під час прес-конференції в регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України в Чернігові.

Він прибув до обласного центру за молодим поповненням для вітчизняного флоту. За його словами, цієї призовної кампанії лави Військово-морських Сил ЗС України поповнять 30 призовників з Чернігівської області.

- Хлопці хочуть відчути морську романтику та отримати нові враження. Спочатку молоді матроси відбудуть до навчальних центрів Збройних Сил України, а після завершення курсу спеціальної підготовки будуть розподілені до військових частин Військово-морських Сил нашої держави. Вони служитимуть на військових кораблях українського флоту та у військах берегової охорони, - розповів офіцер.
Капітан-лейтенант Сікальчук виконав почесну місію, прозвітувавши громаді міста Чернігова перед журналістами, про досягнення моряків морського тральщика «Чернігів».

- Наш корабель за підсумками минулого навчального року, посів перше місце у Військово-морських Силах України за чергування з протиповітряної оборони, а загалом за боєготовність і військову дисципліну екіпаж морського тральщика «Чернігів» отримав оцінку «добре», - далі розповів офіцер.

Також він згадав, як минулого року школярі Чернігівських шкіл надіслали листи на корабель, щоб підняти їм бойовий дух. І це виявилося якраз доречним, адже екіпаж корабля саме на той час брав активну участь у практичній фазі дослідницького командно-штабного навчання «Адекватне реагування – 2011». Тоді учнівські листи, шахово-шашкові набори, книги, волейбольні та футбольні м’ячі на корабель привезли чернігівські журналісти.

- Акція «Напиши листа матросу» позитивно вплинула на настрій і бойовий дух всього екіпажу. Ми вдячні учням, які з захопленням писали нам свої листи. Моряки відчули, що про них пам’ятають, що їхня служба потрібна. А це – найголовніше, - повідомив капітан-лейтенант Олександр Сікальчук.



Теги:регіональний медіа-центр, ВМС УКРАЇНИ, Чернігівський район, корабель Чернігів, армія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar