реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Чемпіонат світу з футболу: секрети пенальті

30 червня компанія «Кастрол Україна» провела презентацію нового дослідження "Аналіз пенальті від Castrol EDGE" для спортивних журналістів на київському стадіоні «Спартак». У заході брали участь колишній нападаючий київського «Динамо» і збірної України Віктор Леоненко та екс-воротар «Динамо Київ» Святослав Сирота. Вів презентацію відомий спортивний тележурналіст Микола Васильків.

У заході брали участь колишній нападаючий київського «Динамо» і збірної України Віктор Леоненко та екс-воротар «Динамо Київ» Святослав Сирота. Вів презентацію відомий спортивний тележурналіст Микола Васильків. У розпал плей-офф світової першості актуальність теми післяматчевих пенальті стрімко зростає.Офіційний спонсор Чемпіонату світу FIFA 2010 компанія Castrol вирішила допомогти командам вивчити своїх потенційних суперників у футбольній лотереї і створила нову унікальну систему "Аналіз пенальті від Castrol EDGE". Результатами цього дослідження можуть скористатися воротарі, польові гравці, журналісти і вболівальники зайшовши на сайт: http://www.castrolfootball.

Щоб створити "Аналіз пенальті від Castrol EDGE", фахівці вивчили всі пенальті в п'яти провідних європейських лігах і Лізі чемпіонів за останні чотири роки, а також у матчах за участю збірних

У дослідження також увійшли всі пенальті команд, що беруть участь в поточному розиграші Чемпіонату світу, забиті ними на останніх п'яти першості планети. Любителі футболу і воротарі команд,Щоб створити "Аналіз пенальті від Castrol EDGE", фахівці вивчили всі пенальті в п'яти провідних європейських лігах і Лізі чемпіонів за останні чотири роки, а також у матчах за участю збірних.які вийшли в плей-офф Чемпіонату світу FIFA можуть використовувати цю систему, щоб зрозуміти, наскільки добре діють польові гравці і воротарі суперника у післяматчевих пенальті, куди вони б'ють, а також отримати рекомендації, як грати в стресовій ситуації. На сайті http://www.castrolfootball.

Колишній воротар київського «Динамо» Святослав Сирота пояснив цю статистику так: «Чим старше футболіст, тим у нього, з одного боку, більше впевненості, а, з іншого боку, більше спокою. Коли виходить футболіст постарше, то він думає, що заб'є у будь-якому випадку, а воротар в цей час не дрімає.

Молодий футболіст більш ретельно готується до удару ». Сирота також додав, що має місце такий фактор як тиск досвідченого воротаря на молодого нападаючого. Футболісти з ударною лівою ногою успішно реалізовують 50% одинадцятиметрових, а правоногіе - 69%. Колишній воротар київського «Динамо» Святослав Сирота пояснив цю статистику так: «Чим старше футболіст, тим у нього, з одного боку, більше впевненості, а, з іншого боку, більше спокою. Коли виходить більш старший футболіст, то він думає, що заб'є у будь-якому випадку, а воротар в цей час не дрімає.

Хоча лівші б'ють гірше, парирувати їх удари, на думку Святослава Сироти, не так просто: «Найважче брати пенальті у лівшів, тому, що при відпрацьовуванні більшість гравців б'ють правою ногою. Лівші гірше розумієш і під нього складніше підлаштуватися. Коли б'є правша, то знаєш кут розбігу, куди він розгорне стопу при ударі, а з лівшами складніше ».

На чемпіонатах світу тільки 40% футболістів забивають післяматчеві пенальті в ситуаціях, коли промах означає поразку команди. Коли ж гравець пробиває пенальті, який може принести перемогу, то його шанси на успіх складають 92%.

Воротарі у червоних майках ніколи не відбивали пенальті на чемпіонатах світу, а найкраще з одинадцятиметровими справляються воротарі в зелених майках. Аналізуючи історію післяматчевих пенальті на чемпіонатах світу, Castrol прийшов до висновку, що тиск відповідальності відіграє велику роль.

Виходячи зі свого досвіду футбольного, колишній нападник «Динамо» і національної збірної Віктор Леоненко назвав ще один чинник, який може впливати на пенальті, - це зростання воротаря: «Якщо воротар високий, то починаєш думати про те, щоб бити куди-то ближче до штанги ».

Після обговорення результатів дослідження Castrol Святослав Сирота і Віктор Леоненко дали представникам ЗМІ майстер-клас з пенальті. Більше 30 провідних спортивних журналістів випробували себе біля одинадцятиметрової позначки. П'ятеро людей змогли реалізувати обидві спроби забити гол з пенальті. Потім серед них шляхом жеребкування були визначені переможці конкурсу. Ними стали:

1-ше місце - Дмитро Поворознюк (газета «Сегодня»)
друге місце - Ігор Бурбас (телеканал «Футбол»)
3-тє місце - Євген Панкратов (журнал «Футбол»)

Проаналізувавши забиті пенальті, ми прийшли до висновку, що у одинадцятиметрової позначки українські спортивні журналісти мислять так само, як і професійні футболісти. 59% голів були забиті в ліву частину воріт (з боку того, що б'є), 24% - у праву частину і лише 17% - по центру.

На чемпіонатах світу нападники реалізовують 74% післяматчевих пенальті, захисники - 69%, півзахисники - 58%
Показник реалізації пенальті на чемпіонатах світу FIFA у гравців до 23 років становить 85%,від 23 до 28 років - 78%, старше 28 років - 71%
Відсоток відбитих пенальті на чемпіонатах світу в залежності від кольору майки воротаря: зелений - 38%,
чорний - 35%,
синій - 31%,
сірий - 28%,
жовтий - 24%,
пурпуровий - 18%,
помаранчевий - 14%,
червоний - 0%




Теги:воротар, чемпіонат світу з футболу, пенальті


Читайте також



Коментарі (0)
avatar