реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чеховська весна в Молодіжному: ФОТОанонс

З 19 по 22 травня в Молодіжному театрі Чернігова презентуватимуться вистави за п’єсами видатного російського драматурга Антона Павловича Чехова. Сьогодні іх у репертуарі театру вже чотири. 30 квітня та 1 травня відбулася прем’єра “Дяді Вані”, яку постановник Геннадій Касьянов присвятив дню народження Молодіжки.

Так зійшлися зірки, що стало можливим зіграти чеховські вистави чотири вечори поспіль, і Г.Касьянов скористався цією нагодою, влаштував “Чеховську весну”. Дор ечі, “чеховська весна” може бути досить цікавою з точки зору того, як чотири п’єси одного автора, чотири вистави одного постановника, чотири ролі кожного з артистів можливо зіграти не повторюючись ані у виконанні, ані у режисерських прийомах. Тут цікава не лише глядацька оцінка, але й професійний погляд театральних критиків. Театр вельми запрошує і тих і інших. До того ж, є нагода зустрітися з усією трупою театру, бо у чеховських виставах зайняті всі артисти Молодіжного.

Складаючи репертуар травня, вистави за п’єсами Чехова вибудували за терміном їх написання драматургом.

Відкриває проект “Іванов” вистава, створена у 2005 році, (у головних ролях Роман Покровський, Тетяна Салдецька, Руслана Остапко, заслужений артист України Володимир Банюк). Наступного вечора – минулорічна прем’єра – “Чайка” (у головних ролях Тетяна Салдецька, Олександр Щукін, Розалія Кучерова, Роман Покровський). Третього вечора всі ті, хто ще не встиг подивитися щойно відіграну прем’єру, матимуть змогу подивитися її зараз. До уваги глядачів – “Дядя Ваня” (у головних ролях заслужений артист України Олексій Биш, Інна Атрощенко, Роман Покровський, Розалія Кучерова). На завершення проекту “Чеховська весна” в саму пору цвітіння каштанів, що відіграють чималу роль в художньому рішенні – а саме відтворюють квітучий вишневий сад за вікнами,- запрошуємо на виставу, що ось уже чотирнадцять років з успіхом іде на сцені Молодіжного театру та всі чотирнадцять років традиційно розпочинається за півтори години до заходу Сонця.

Цього травневого вечора “Вишневий сад” розпочнеться о 19.16. Головні ролі виконують Юлія Матросова, заслужений артист України Володимир Банюк, Валентин Макар, Мирослава Витриховська. В ролі старого Фірса її незмінний виконавець – колишній актор Молодіжного театру, а нині викладач Дніпропетровського театрального коледжу Олександр Максяков. Також у всіх цих виставах у невеличких ролях глядачі зустрінуться з заслуженою артисткою України Любов'ю Веселовою, Євгеном Сидоренком, які зайняті у трьох з чотирьох вистав проекту, а також Олексієм Щевельовим та Миколою Пономаренком – у двох виставах.

Тож, шанувальники Чехова, шанувальники Молодіжного театру, ми чекаємо на вас у теплі травневі вечори на “Чеховській весні”.




Алла Пушкіна






Теги:Геннадій Касьянов, Алла Пушкіна, Антон Павлович Чехов, Молодіжний театр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar