реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Час збирати підмареник жовтий!

В народі його називають зневажливо кашкою. Ну й хай! Колись і каші були основною їжею українців, а не фарбовані ковбаси та геть шкідливі чіпси з різними дріпсами...

Якщо ж серйозно - підмареник жовтий (така справжня назва цієї рослини), який зараз якраз медово пахне на луках, є дуже цілющими ліками.

Це визнає і офіційна медицина: "Препарати підмарен­ника справжнього мають сечо­гінні, кровоспинні, протизапаль­ні, антисептичні, знеболюючі і седативні властивості. Настій тра­ви або свіжий сік рослини дають усередину при катарах шлунко­во-кишкового тракту, діареї, жов­тяниці, захворюваннях печінки і нирок, набряках ниркового походження, як в'яжучий і кро­воспинний засіб при ендометри­тах, геморої та менструальних і носових кровотечах, у ра­зі нервових захворювань (епі­лепсія, істерія, конвульсії у ді­тей) і захворювань шкіри (боліс­ні висипи, дерматози з больовим синдромом, екзема), при зупинці менструацій і ускладненнях після пологів. Широко використовують підмаренник і як зовнішній за­сіб. Міцним настоєм і свіжим соком промивають рани і нариви, зупиняють кровотечі з носа (втя­гують у ніздрі). У вигляді примо­чок свіжий сік використовують при раку шкіри (як знеболюючий засіб). Порошком із трави при­сипають рани, нариви та опіки і виразки, це прискорює їхнє гоєння. В гомеопатії застосовують есенцію із свіжої трави рослини".

Проте травознай з Чернігівщини Іван Просяник бачить йому ширше застосування. При клопотах з нирками і сечовиком підмареник справжній якраз у діло. Проте Іван Герасимович вважає його другою за цілющістю рослиною в нашій місцевості. Після родіоли рожевої.

Тож зранку - не пізніше 11-ї години, не полінуйтеся нарвати цих запахущих гілочок, висушіь їх у затінку і матимете взимку медявий і цілющий чай.



Теги:Іван Просяник, народна медицина, підмареник справжній, лікування нирок.


Читайте також



Коментарі (0)
avatar