реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Церква, що була зайвою у Городищі...

Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній разом з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм освятив відреставровану церкву у Пирогові, біля Києва. Церква унікальна, дерев'яна.

"Храм розкішний!, - пише Андрій Ковальов. - Зберігся розкішний іконостас у стилі класицизму. Цей храм пам’ятає нашу величну Гетьманщину. У цьому храмі молилася наша шляхта, наші нобіліси - військо Запорізьке городове!".

У цьому храмі був настоятелем Кістяківський - основоположник великої родини, в якій були і професор права, і радник президента США Дуайта Ейзенхауера...

Добре, звісно, що храм врятували. Але шкода, що він стоїть тепер не на своєму рідному місці - у селі Городище колишнього Менського району, бо він виявився зайвим для сільської громади - навіть директорка школи, яка би, за ідеєю, мала дбати про духовний розвиток села, сказала - нашо, мовляв, нам ця руїна, як у нас є кам'яна церква. Звісно, московського патріархату!

Храм перевезли у Пирогово, чому довго противився етнолог, голова менського відділення Чернігівського земляцтва Микола Ткач. Хай, звісно, послужить людям. Але шкода, що не городищенським...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, дерев'яні церкви, Кістяківські, городище, митрополит Єпіфаній


Читайте також



Коментарі (0)
avatar