реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Цей Папа - це вам не Іван Павло II

Ви коли про Папу говорите, що у нього, мовляв , старечий маразм, то будьте обережні з такими закидами. Бо нагадаю вам, що до нас свого часу приїздив інший Папа - Іван Павло ІІ. І було йому за 80-т.

Мені пощастило бути запрошеним у прес-службу католицьких церков, яка готувала його візит. Я відповідав за стосунки з українськими ЗМІ. Керував цим підрозділом прес-служби отець Ken Nowakowski. Серед іншого ми возили групу українських журналістів спершу до Польщі, де два тижні було спеціальне навчання - вивчали багато чого , пов'язаного з Папою і релігійними справами.

А потім з'їздили до Риму, де були на проповіді Папи і навіть сфотографувалися з ним. Так ось зблизька мені здавалося, що Папа геть не має сили. Він ледь тримав голову. Мимохіть з'явився скепсис - на що здатен такий кволий чоловік?

Тим часом, приїхавши в Україну, Папа продемонстрував так вміння володіти увагою мас, що молодим у нього варто було б повчитися. Мабуть, найяскравіший епізод, коли під час зустрічі з вірянами на іподромі у Львові раптом линула справжня злива. Народ заворушився бігти від дощу. А Папа так спокійнісінько сказав: "Дощ іде - діти ростуть". Здавалося б, ну що такого особливого в цій фразі? А вона зупинила втечу мас. Він ще й пісеньку заспівав дитячу.

І проповіді його були сповнені глибокого змісту. І він відрізняв добро від зла.

Просто вважається, що за самою своєю посадою Папа має бути мудрим і непересічним. Насправді ж посада лише вияскравлює людські риси. І якщо людина за своїм масштабом не витягує, то воно дуже помітно. І ось ми сьогодні маємо того, кого маємо. На жаль.

Юрій ЛУКАНОВ



Теги:Юрій Луканов, Іван Павло II, Папа Франциск, Україна - Ватикан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar