реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Буде Стіна героїв!

Святкування Покрови Пресвятої Богородиці у місті Ніжен ознаменувалося цього року двома знаменними подіями.

14 жовтні за ініціятиви і коштом громадських активістів відкрито меморіяльні дошки борцям за волю України минулого й сьогодення, чиї імена пов’язані з Ніженом,: Роману Бжеському, Павлові Шандруку, Йосипу Позичанюку, Андрію Юрзі. Таким чином, втілюється в життя проект «Стіна Героїв» (ініціятори Владислав Попович, Сергій Коваленко, Микола Шкурко), для чого задіяно історичний будинок біля школи №10 і де вже розміщено меморіяльні дошки з іменами Миколи Росіневича, Івана Хімченка, Михайла Шкляренка.

Затим було відкрито пам’ятну дошку на честь створення 370 років тому Ніженського полку – найбільшої адміністративно-територіяльної одиниці держави Військо Запорозьке. Дошку виготовлено на благодійних засадах за проєктом Владислава Кошми у фірмі «Граніт-Сервіс» (керівник Олексій Купка), її прикріплено до кількатонного валуна, який розміщено у сквері Гетьмана Богдана Хмельницького. Чин освячення звершив отець Петро Гавриш, настоятель Спасо-Преображенської церкви.

У події взяли участь авторитетні краєзнавці з Ніжена, Києва, Львова, Бродів. На пам’ять вони отримали путівник «З Києва до Качанівки через Ніжин», видання Благодійного фонду «Ніжен».БФ "Ніжен"



Теги:Ніжин, Ніжинський полк, Роман Бжеський, герої України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar