реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Дружині льотчика- героя Президент передав нагороду

У день Захисників і Захисниць України Володимир Зеленський передав матері та дружині Героя України – воїна-льотчика Данила Мурашка орден «Золота Зірка». Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП (простіше кажуи - військкомат).

Капітан (посмертно присвоєно звання «майор») Данило Мурашко з 24 лютого 2022 року по 27 січня 2023 року здійснив 141 бойовий виліт.

В складних умовах протидії протиповітряних засобів та винищувачів противника знищив близько 70 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів, приблизно 30 автоцистерн паливно-мастильних матеріалів, близько 600 осіб живої сили противника.

24-річний Данило Мурашко був нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Сталевий хрест» та орденами Богдана Хмельницького, першого, другого, та третього ступенів.

27 січня 2023 року під час виконання бойового вильоту в районі Краматорська на Донеччині був підбитий ворожим винищувачем.Побачивши поблизу населений пункт та не зважаючи на малу висоту польоту, до останньої секунди намагався відвести літак від житлових будівель.



Теги:Ніжин, герої України, Данило Мурашко, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar