реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Буде бюджетна криза

Депутат Ярослав Железняк ("Голос") опублікував дуже цікаву розкладку по грошах, які збирається надати Україні уряд США. Згідно з Железняком, на бюджетну підтримку США мають намір надати уряду України 11,8 мільярдів доларів, що на 2 мільярди менше, ніж закладено в бюджеті країни.

Железняк припускає, що кошти, яких бракує, можуть надійти з інших джерел, наприклад від інших держав Заходу. Проте впевненості у цьому немає. На сьогоднішній день Україні ніхто нічого не обіцяв.

Наші джерела не просто підтвердили слова Железняка, вони навіть сказали, звідки Україна отримуватиме необхідні кошти. Вона їх отримуватиме з департаменту місіс Пенні Пріцкер – спецпредставника США з питань відновлення України. Виглядатиме це так. Офісу єрмака будуть конче, просто тут і зараз, потрібні гроші. Посланці Єрмака будуть падати в ноги місіс Пріцкер. А та відповідатиме їм за класикою "Вранці стільці – увечері гроші". Точніше: "Спершу виконання цих, цих і цих реформ із наданого вам списку - а тоді я подумаю".

Звісно, ​​якісь гроші департамент місіс Пріцкер уряду України даватиме - на конкретні проекти. Цими грошима закриють поточні борги, проте нароблять боргів в інших сферах. І так далі, і так далі.

Офіс єрмака-зеленського опиняється перед невеселою перспективою. Або їм доведеться повертатися до омріяних Заходом реформ часів Порошенка - а ці реформи налаштували проти Порошенка майже весь український істеблішмент, Бігуси з "розслідуваннями" та "протести проти корупції" не більше ніж політтехнології. Або - їм доведеться обмежувати бюджетні витрати, а це може призвести до різкого падіння рейтингу влади. Рейтинг влади зараз і так тримається виключно на готовності українців жертвувати через війну. Однак усе має свої межі.

В офісі єрмака-зеленського знають, що американці у своїх вимогах реформ не зупиняться. Видання "Дзеркало тижня" (привіт із лондонського Уайт-холу!) вже опублікувало інформацію про те, як офіс єрмака-зеленського на закритому засіданні обговорював плани, як їм імітувати реформи та обдурити американців. Ці посіпаки досі не зрозуміли, що щоразу коли зеленський відпускає черговій молоденькій співробітниці офісу вульгарний жарт (має він таку схильність) - зміст цього жарту в посольстві США знають вже через 10-15 хвилин. Закриті зустрічі єрмака закриті для всіх, окрім ЦРУ та МІ-6. Більше того, вони навіть не приховують цього – тому "Дзеркало тижня" та "Українська правда" регулярно публікують подібні новини.

На Заході чудово розуміють з ким вони мають справу. Там навіть не сумніваються, що єрмак і компанія спробують їх обдурити. Тому американці та англійці завдають запобіжних ударів - вони заздалегідь формують для України бюджетну кризу. А далі офісу Єрмака-Зеленського надають чудовий вибір. Або реформи, які підірвуть підтримку влади корумпованими чиновниками на місцях та в столиці, або протести голодних пенсіонерів та бюджетників.

Не сумніваються американці і в тому, що на жодні реформи офіс Єрмака-Зеленського не піде. Так, візьметься проводити щось по дрібницях. Так, це буде подавати як грандіозні досягнення. Так, Зеленський плакатиметься всередині України і за її межами про те, як Захід їх не любить. І що? Захід залишиться непохитним. Ми вже писали не раз, Зеленський своїми витівками Захід дістав гірше за гірку редьку. Захід свідомо працює над розгромом рейтингу Зеленського. Акуратно працює, щоби не створити проблем всій Україні. Проте команді Єрмака-Зеленського від цього не легше. Вибір у них - чи реформи, чи...

Валентин ШКАРУПА



Теги:команда ЗЕ, бюджет, Валентин Шкарупа, Єрмак, Україна - США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar