реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Броньований патріарх з провінції

До Києва з пишнотою Сталіна та Кім Чен Іра приїхав спеціальним літерним поїздом московський патріарх Кіріл (Гундяєв).

Для антуражу привезено хрест - розп'яття апостола Андрія Першопокликаного та делегація православних церков. Глави константинопольської, антіохійської, елладської, румунської, албанської, чесько- словацької церков торжество проігнорували (а глава ПЦ Америки Тихон, як автокефальної, є невизнаним православним світом, до речі)-- його дійсно нелогічно святкувати з тої залєшанської землі, яка була охрещена (та й чи досі охрещена?) значно пізніше після Русі.

Природньо, що приїзд московського патріарха з президентом РФ Путіним викликав гостру реакцію українських організацій. Хоча "Свободі" не дали можлиівості проестувати, вони првоели свій захід. Їх лозунг "Столиця Київської Русі вітає гостей із провінції!" з портретами патріарха Кіріла та президента РФ Путіна. Адже Московія (або Тартарія, як її звали на європейських картах) таки глуха провінція для Київської Русі. Москва знаходилася недалеко від кордонів Чернігівського князівства.

До речі, неправильно й називати нашу батьківщину Київською Руссю, бо не було такої назви -- була Русь і була Нерусь. Іншої Русі просто не було.

Представники Руху та "Нашої України" в числі 20 активістів розташувалися на вході до готелю "Дніпро". 10 квадратних метрів їм виділили на проведення акції в КМДА. Їх територію огородили фішками та заборонили з символікою виходити за них.

Активісти принесли для патріарха 5 літрів "горілки", мотивуючи тим, що свого часу він займався горілчаним бізнесом.

Та найбільше зіпсували настрій московським гостям Патріарх Київський і всієї Руси- України Філарет і митрополит Київський і всієї України Володимир -- вони прилюдно обнялися і троєкратно розцілувалися. Що рівнозначно визнанню один одного в архієрейському сані.

І остаточно добив московських гостей Президент Янукович -- він у промові в палаці "Україна" обмовився і назвав Київську Русь Українською. Що насправді і не є обмовкою, а сущою правдою.

Думаю, що далі буде...

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:патріарх Філарет, Русский мир, київська русь, Кіріл, 1025-річчя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar