реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Шкода академіка Петра Толочка…

У моїй домашній бібліотеці 5 книг академіка Петра Толочка. Про давній Київ,Київську Русь, тюрків, князів…Коли у неділю на «Інтері» дивився фільм «Петр Толочко. Учебник истории», стало жаль чоловіка. Чому?

Як на мене, у незалежній Україні він став більше політиком, ніж ученим: був народним депутатом від лазаренківської «Громади», вийшов з «Батьківщини», намагався створити якусь слов’янську партію, створював партію «Союз лівих сил», нині – член президії міжнародної громадської організації «Всемирный русский народный собор».

Я розумію, що у кожного з нас є якісь уподобання… Але ж український (!) академік ПРИНЦИПОВО говорив у фільмі російською мовою про київських «РУССКИХ князей». Цікаво, чого ж Москва так ненавидить їхній ТРИЗУБ? Кремлядські окупанти вирізали цей герб на грудях наших солдат! Що накопав археолог у Переяславі, що так хвалив Переяславські угоди 1654 року? Мовляв, якби її не було, то ми б втратили свою ідентичність… А академік , який родом з українського села, не відцурався від рідного слова?

Слава Богу, цього разу не зачепив «окупантів» - шведів, «изменника" Мазепу, про яких він головний доповідач на конференціях у Москві.

Сергій ПАВЛЕНКО



Теги:Русский мир, київська русь, Мазепа, Сергій Павленко, толочко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar