реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Бракоробів -- до каталогу!

Чернігівські фахівці підтримують ініціативу Держспоживстандарту щодо випуску Каталогу неякісної продукції та недобросовісних виробників.
Про це повідомив керівник державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Ігор Анищенко.

"Голова Держспоживстандарту Олег Поволоцький поставив задачу підготувати Каталог неякісної продукції та недобросовісних виробників. ДП "Чернігівстандартметрологія" готове підтримати ініціативу Комітету та долучитися до роботи", - сказав він.
За словами Ігоря Анищенка, київські фахівці Держспоживстандарту поки що займаються розробкою формату такого реєстру.
Спеціалісти ДП "Чернігівстандартметрологія" у свою чергу узагальнюють дані, отримані за результатами перевірок державного нагляду у 1 півріччі 2010 року та готуються взяти участь у складанні Каталогу.

Ігор Анищенко додав, що дані про неякісні товари та недобросовісних виробників будуть публікуватися на сайті Держспоживстандарту України, фахівці надаватимуть інформацію для ЗМІ. Каталог міститиме розділи, присвячені товарам дитячого харчування, продукції, що містить ГМО, та інші.
Він підкреслив, що Держспоживстандарт проголосив про зміни у підході до захисту прав споживача. Зокрема, комітет пропонує змінити законодавство та вдосконалити систему оповіщення про неякісну та небезпечну продукцію між міністерствами та відомствами, реформувати неадекватну систему штрафів.
Протягом 1 півріччя 2010 року спеціалісти відділу державного нагляду ДП "Чернігівстандартметрологія" провели понад 100 перевірок дотримання стандартів, норм та правил та перевірили продукції майже на 10 мільйонів гривень. Випуск неякісної продукції та порушення вимог нормативної документації встановлено у 76,1% випадк"Такі дані говорять про необхідність зробити більш жорсткою відповідальність виробників за випуск неякісної та небезпечної продукції", - наголосив Ігор Анищенко.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"




Теги:ГМО, неякісна продукція, бракороби


Читайте також



Коментарі (0)
avatar