реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бої будуть інтенсивніші - розвідка Естонії

Інтенсивність бойових дій у війні, яку у лютому минулого року проти України розпочала країна-агресор РФ, знову зросла – приблизно на чверть порівняно з попереднім тижнем. Про це на брифінгу 8 грудня повідомив глава військової розвідки Естонії полковник Антс Ківісельг, його цитує ERR.

За словами Ківісельга, РФ "намагається повернути ініціативу на всіх фронтах, але, незважаючи на це, серйозних змін не відбулося".

Він зазначив, що найінтенсивніші бої йдуть у районі Авдіївки Донецької області. Окупанти також чинять тиск біля Бахмута і Мар'їнки, де вони досягли незначного прогресу, додав Ківісельг.

Він зазначив, що Росія розпочала перегрупування своїх збройних сил, що може означати ще більш інтенсивні наступальні дії в Україні найближчими тижнями.

За тиждень під час запеклих боїв окупанти, за різними оцінками, втратили близько 10 тис. солдатів пораненими та вбитими, наголосив голова військової розвідки Естонії.

Ківісельг розповів, що ЗСУ утримують два плацдарми на лівому березі Дніпра в Херсонській області, що змусило РФ розгорнути додаткові війська на цьому напрямку.

Завдання України взимку – не дати Росії перехопити ініціативу та укріпитися, заявив 8 грудня глава Української держави Володимир Зеленський.



Теги:Україна - Естонія, Авдіївка, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar