реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Бюджет області є

На сесії обласної ради після жвавого обговорення бюджет було прийнято без суттєвих зауважень (за – 37 голосів, 7 депутатів утрималися). Враховані правки, подані депутатами після відпрацювання проєкту бюджету на депутатських комісіях та президії. Дохідна частина бюджету – майже 2,646 мільярда гривень, передбачені витрати – 2,641 мільярда.

Перед голосуванням до депутатів звернулися ряд громадських організацій, а також обласна федерація профспілок. Їх прохання – підтримати прийняття бюджету, щоб забезпечити фінансування всіх важливих соціальних програм.

Ще одне з важливих рішень, яке прийняли депутати на сьогоднішній сесії Чернігівської обласної ради – затвердили Стратегію сталого розвитку області до 2027 року та План заходів з її реалізації на 2021-2023 роки. Про це повідомляє сайт Чернігівської обласної державної адміністрації.

З цього питання взяв слово голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко.

– Цінно, що Стратегію сталого розвитку Чернігівщини розробляли спільно представники органів влади, бізнесу, експерти, науковці, представники громадських організацій. Були визначені основні пріоритети, за якими розвиватиметься область у подальшому. Напрацьовані 5 стратегічних цілей: розвиток людського потенціалу, комфортні та безпечні умови для життя, підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки, прискорений інноваційний розвиток пріоритетних сфер економічної діяльності, посилення спроможності громадянського суспільства, – зазначив Андрій Прокопенко.

Він також повідомив, що прийняття Стратегії дозволить уже в січні оголошувати конкурс проєктів, які можуть фінансуватись у 2021 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Подати проєкти для затвердження Мінрегіоном необхідно до 1 травня 2020 року. Всього сформовано 72 техзавдання, за якими розроблятимуться проєкти.

– Таким чином, окрім коштів з обласного бюджету, ми зможемо залучити також і кошти ДФРР. А це, безумовно, розширить фінансові можливості для розвитку різних сфер життєдіяльності області.



Теги:стратегія сталого розвитку, Чернігівська обласна рада, бюджет, Андрій Прокопенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar