реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бюджет області нарешті ухвалили

Сесія Чернігівської обласної ради з третьої спроби змогла затвердити бюджет області на поточний рік – до цього часу область була єдиною в Україні без затвердженого бюджету. Причиною було протистояння депутатів: більшість в облраді дуже хитка – всього з перевагою в один голос.

Бюджет затверджено дуже проблемний – з дефіцитом понад 370 мільйонів. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко публічно висловив здивування таким підходом до справи обласної державної адміністрації, нагадавши ще й про дивне звільнення начальника фінансового департаменту Валерія Дудка. Проте голова ОДА Анна Коваленко запевнила, що більше 130 мільйонів гривень покриє держава та і взагалі проблем не буде: "Не зважаючи на очевидні складнощі, Чернігівська обласна державна адміністрація бере на себе відповідальність за виконання цього бюджету. Як це і передбачено п. 4 ст. 2 Закону України «Про місцеві адміністрації».

За бюджет проголосували всі 38 присутніх депутатів з партій "Рідний дім", Радикальна партія Ляшка, "Слуга народу" та ОПЗЖ. Решта обранців, як і раніше, в сесії участі не брали.

«Рівно двох тижнів вистачило, щоб обласна держадміністрація врахувала зауваження та пропозиції (хоч і не всі), висловлені депутатами до проєкту рішення «Про обласний бюджет Чернігівської області на 2021 рік» в рекомендаціях постійних комісій та на першому зібранні нинішньої сесії, що відбулося 12 лютого ц.р», - повідомляють в обласній раді.



Теги:Владислав Атрошенко, Анна Коваленко, Чернігівська обласна рада, бюджет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar