реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Бізнесмени пропонують пенсію у 63 роки

Бізнес пропонує повернутися до ідеї скорочення кількості пенсіонерів за рахунок підвищення пенсійного віку, щоб полегшити тягар соціальних відрахувань для підприємств і зменшити діру в Пенсійному фонді, пише Российская газета в п'ятницю.
Бізнес заперечує проти пропозицій Міністерства охорони здоров'я щодо збалансування пенсійної системи. РСПП наполягає на збереженні накопичувального компонента в обов'язковому пенсійному страхуванні, створенні системи гарантій збереження пенсійних накопичень і розширенні переліку фінансових інструментів для ефективного їх інвестування.

Відповідний лист за підписом президента Російського союзу промисловців і підприємців Олександра Шохіна направлено в уряд, Держдуму, Раду Федерації, Федерацію незалежних профспілок і Російську тристоронню комісію з регулювання соціально-трудових відносин, копією листа володіє видання.

За даними газети, до цих пропозицій, що стосуються накопичувальних пенсій та недержавних пенсійних фондів, в найближчому майбутньому додадуться значно скандальніші. Наприклад, знову буде поставлено питання про підвищення пенсійного віку і у чоловіків, і у жінок до 63 років. До того ж майбутніх пенсіонерів можуть зобов'язати додатково страхувати заробітки, які перевищують поріг, з якого беруться внески до державної системи (зараз це 463 тисячі рублів на рік), повідомляє видання.

Такий спосіб зменшити навантаження на Пенсійний фонд запропонували експерти Громадської ради з інвестування коштів пенсійних накопичень при президенті.

За даними Российской газеты, аналітику виконувала група авторів на чолі з керівником Центру стратегічних досліджень Михайлом Дмитрієвим. Газета нагадує, що саме Дмитрієв на початку 2000-х років, будучи заступником міністра економрозвитку, відповідав за підготовку законодавства щодо пенсійного накопичення.Відголос




Теги:реформа, пенсійний фонд, страхування заробітків, пенсійний вік, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar