реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Білорусь протестує і далі...

МКБ првідомляє, що близько 400 білоруських спортсменів (серед них чемпіони різних рівнів) засудили репресії тамтешньої влади і висунули вимогу провести повторні вибори. В разі невиконання їхніх вимог, спортсмени погрожують відмовитися від виступів у складі національної збірної країни.

Сьогодні у диктатора днюха. Білоруси поздоровлять його біля численних резиденцій. Менти намагаються реагувати відповідно.

У Мінську дівчата в національних костюмах викотили за огорожу ОМОНу гарбузи. Після вчорашньої кричалки "Вам ніхто не дасть!" значення цього символу зрозуміло-))

Станом на 14.03 МКБ повідомляє про затримання щонайменше 7 осіб. Попри блокування центру Мінську люди обходять перепони. На проспекті Незалежності спостерігається велика кількість протестуючих. Повідомлялося також про заблокування ОМОНом кількох тисяч людей на проспекті Незалежності біля ГУМу до Леніна. Координатори протесту заклкали протестуючих розблокувати цих людей і продовжити марш.

Перехрестя Леніна і Маркса в Мінську (дико якось ці назви звучать для України, правда? - Вятровичу респект!) перекрите армійськими підрозділами.

Станом на 14.42 повідомили про загрозу блокування інтернету в Мінську.

14.46. Протестуючі захопили весь проспект від Площі Перемоги і йдуть до ГУМу. Я так зрозумів, що блокаду вдалося зняти.

Повідомляється також про масові протести в Могильові, Кобрині, Бобруйську, Бресті, Гомелі, Гродно, Смолевичах, Ліді, Барановичах, Новогрудку й інших містах. В Новогрудку протестуючі обложили РВВС і вимагають випустити затриманих. У Бресті зібралося стільки народу, що колонна вийшла на проїжджу частину. Кількість протестуючих у Мінську обчислюється десятками тисяч.

14.56. Колона в Мінську має рухатися до Площі Державного Прапора, щоб там залишити подарунки узурпатору. Якщо ОМОН не пропустить, пропонується покласти подарунки перед ОМОНом - мовляв, нехай передадуть-)) Серед подарунків - символічні таблетки від шизофренії і похоронні вінки.

"Тримаємося разом, пам'ятаємо про зчеплення і що своїх не віддаємо!" - говориться в заклику координаторів протесту.
Автори пісні "Мама Білорусь", яку часто крутять на провладних мітингах, виступили із заявою, в якій заборонили лукашистам використовувати її.

Юрій РУДНИЦЬКИЙ



Теги:режим Лукашенка, Юрій Рудницький, Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar