реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Біла глина подарує красу і здоров'я

Нині чимало косметичних фірми додають до складу своєї продукції білу глину. Тим часом, ще наші предки знали про корисні властивості каоліну і застосовували його не тільки в косметичних цілях, але і в медицині: біла глина, або каолін, поглинає токсини, запахи й гази, вбиває хвороботворні бактерії і при цьому залишається хімічно інертною, а отже, абсолютно нешкідлива для організму.

Будучи чудовим антисептиком, біла глина успішно використовується в медицині. Їй лікують отруєння, остеохондроз, головні болі та інші хвороби. Народні цілителі використовують білу і блакитну глину в боротьбі з облисінням. Глина зміцнює слабке і ламке волосся, а також лікує жирну себорею. Біла глина містить масу корисних речовин і мікроелементів (кремнезем, калій, магній, цинк, натрій тощо).

Вплив білої глини на шкіру обличчя і тіла воістину благотворно. Каолін робить судини у верхніх шарах шкіри гнучкими, сприяє утворенню колагену, який, у свою чергу, надає еластичність шкірі. Біла глина діє на шкіру як антисептик, активізує кровообіг, знімає запалення. Маски для обличчя з білої глини діляться відповідно до її властивостям на відбілюючі, які очищають, живильні, висушують, а також маски для проблемної шкіри.

Якщо у вас жирна або проблемна шкіра, то маски з білої глини можуть стати справжнім порятунком. Глина поглинає надлишковий жир шкіри, закриває розширені пори, прекрасно підсушує шкіру і нормалізує роботу сальних залоз. Крім того, вона знімає алергію і роздратування, а також збагачує шкіру корисними речовинами. Допоможе біла глина і власницям сухої шкіри: від колишньої сухості не залишиться й сліду, а шкіра стане ніжна.

Побалуйте своє волосся хоча б раз на тиждень маскою з білої глини. Результат не змусить себе довго чекати: незабаром ваше волосся стане більш густим, слухняними, ви забудете про лупи.

Маска для жирної шкіри. Дві столові ложки білої глини залийте холодною кип'яченою водою (від теплої води глина втрачає свої корисні властивості) до консистенції сметани. Додайте в глину білок одного яйця, кілька крапель лимона і чайну ложку меду. Нанесіть суміш на обличчя. Після того, як маска засохне, змийте її кип'яченою водою.

Маска для сухої шкіри. Змішайте 1 столову ложку білої глини з 1 чайною ложкою рідкого меду і кип'яченою водою. Змийте маску через 30 хвилин і нанесіть крем. Ця маска делікатно очищає шкіру, живить її й поліпшує колір обличчя.

Маска для волосся з білої глини. Візьміть близько 50 г білої глини, залийте її водою до консистенції сметани.

Підсушуюча маска з білої глини. Змішайте столову ложку білої глини зі столовою ложкою тальку і столовою ложкою молока. Через 20 хвилин маску змийте.

Маска для проблемної шкіри. Змішайте дві столові ложки білої глини з невеликою кількістю лимонного соку і 20 гр. спирту. Нанесіть суміш на обличчя. Через 20 хвилин змийте кип'яченою водою.

Маска з білої глини й огірка. Натріть на тертці невеликий шматочок свіжого огірка і змішайте з білою глиною. Масу нанесіть на обличчя. Ця маска відмінно тонізує шкіру, знімає запалення і відбілює.




Теги:себорея, проблемна шкіра, жирне волосся, біла глина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar