реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Лікує глина: що і як?

ГЛИНА І ЛЮДИНА — ПОДІБНІ
Як показали дослідження, за своїм мікроелементним складом глина максимально наближена до сольового, мікро-, макроелементного складу тканин людського тіла. Вона має навіть амінокислоти, притаманні лише живим організмам. А ще великий набір вітамінів. Крім того, її енергетичні показники збігаються з енергетичними показниками клітини людського організму. Це є підтвердженням біблійного міфу про те, що людина створена з глини. Тому під час лікування глиною відбувається ефект біологічного резонансу. Цей феномен уперше відкрив учений, лікар-невролог доктор Щербак. Таким чином, глина є універсальними ліками для людини. Вона краще за будь-які вітамінно-мінеральні препарати допоможе людині поповнити дефіцитні в організмі речовини, усунути явища авітамінозу, синдром хронічної втоми. Відомий болгарський цілитель, дослідник глини Іван Йотов стверджує, що вона у питаннях насичення організму вітамінами та мікроелементами може повноцінно замінити овочі й фрукти.

ОЧИСНИК ВІД ВІРУСІВ, ПАРАЗИТІВ, ТОКСИНІВ

Унікальність глини, як лікувально-оздоровлювального засобу, пояснюється ще й великим вмістом у ній надзвичайно важливого для людини елемента — кремнію. Кремній належить до п’єзоелементів — перетворює сонячну енергію в електричну, механічну, хімічну, потрібну людині для забезпечення фізіологічних процесів організму. Потрапляючи в організм, глина обволікає слизові оболонки, забираючи з них усі шкідливі бактерії, шлаки, токсини, внаслідок чого минають запальні процеси, гояться ерозії та виразки. Алкалоїди глини силою електричного притяжіння «тягнуть» на себе і таких агресорів внутрішнього середовища людини, як паразити та віруси. Річ у тім, що шкідлива мікрофлора є активнішою за корисну і тому першою вступає у взаємодію з глиною і виводиться нею з організму. А корисна мікрофлора при цьому залишається неушкодженою. Тому паразитарні та вірусні захворювання, а також їх профілактику, зокрема й профілактику грипу, теж можна проводити за допомогою глини.

З лікувальною та очищувальною метою глину вживають зранку натще по 1 столовій ложці. Щоб посилити її ефективність, потрібно приймати глину так: набрати в рот трішки води, потім 1 столову ложку глини, потримати в роті протягом хвилини, а тоді проковтнути. Як показали дослідження, в ротовій порожнині відбувається засвоєння 85% корисних елементів глини і лише 15% — у шлунку. Треба наголосити, що для внутрішнього прийому можна застосовувати лише білу глину.

ЛІКУВАННЯ КАРІЄСУ ТА ПАРОДОНТОЗУ
До речі, за допомогою глини можна проводити профілактику та лікування хвороб ротової порожнини: карієсу, пародонтозу тощо. Для цього потрібно взяти в рот 1 чайну ложку білої чи бентонітової (блакитно-сірої) глини і язиком розмазати її по зубах та яснах. Глина адсорбує всі гнильні бактерії, що містяться там, а відтак загальмує запальні та руйнівні процеси, що відбуваються в ротовій порожнині. Щоб посилити дію, можна пройтися зубною щіткою по зубах, яснах, язику, очищаючи їх. Тривалість процедури — 5 хвилин. За цей час глина перетвориться в біологічну отруту. Тому її потрібно обов’язково виплюнути і добре виполоскати рот.
Щоб позбутися хвороб ротової порожнини, треба комбінувати глинолікування з лікуванням соняшниковою олією, чергуючи їх: першого дня — глина, другого — олія, третього — глина, четвертого — олія і так далі.

Олією лікуються так: набирають в рот 1 столову ложку домашньої нерафінованої олії і тримають у роті 5 хвилин, посмоктуючи, але в жодному разі не ковтаючи, опісля випльовують і ретельно прополіскують рот.
Дуже добре було б замінити зубні пасти на глину для проведення щоденної гігієнічної процедури чищення зубів. Це буде потужною профілактикою руйнації зубів та ясен. Сьогодні в продажу з’являються зубні порошки на основі глини, тож можна користуватися ними або звичайною глиною.

ЛІКУВАННЯ ГРИБКОВИХ УРАЖЕНЬ

Зовнішні грибкові ураження також лікує глина. Спосіб застосування за цього захворювання такий: глину розвести березовим дьогтем або яблучним оцтом у співвідношенні (1:10), змастити уражені ділянки шкіри чи нігтьову пластинку, зверху замотати поліетиленовим пакетом і вовняною тканиною (якщо це кінцівка, то одягнути вовняну шкарпетку чи рукавичку), залишити на ніч. Кількість процедур визначається індивідуально залежно від ступеня ураження.

Руслан Назаревич, головний глинотерапевт.
Інститут екології людини.

Ось такі корисні поради дає щотижня на своїх сторінках Чернігівська газета "Біла хата"




Теги:Грибок, глина, карієс, паразити, біла глина, Іван Йотов, Біла хата, пародонтоз, токсини


Читайте також



Коментарі (0)
avatar