реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Банки будуть платити додаткові податі, а не люди

Новий консервативний уряд Угорщини оприлюднив економічну програму дій. Правоцентристи хочуть серйозно оподаткувати комерційні банки, знявши чималий фінансовий тягар із населення, а також середнього бізнесу країни, щоб у такий спосіб подолати наслідки економічної кризи.
Після виступу в парламенті прем’єра Угорщини почала зміцнюватися національна грошова одиниця форинт. На біржах поки що нема помітного зростання.

Закордонні аналітики в цілому позитивно оцінюють наміри нової влади втілити досить сміливі принципи нової економічної політики.

Із наступного року всі фізичні особи сплачуватимуть державі всього 16 відсотків від заробітку, незалежно від того, великий він чи малий. Це удвічі менше, ніж зараз.

Не треба буде платити державного податку родичам за успадкування чи передачу в дарунок нерухомого майна. Зменшаться податки і для підприємців, які будуть звільнені від низки так званих мікроподатків. Держава також гарантує іпотечним боржникам, що їх ніхто не викине на вулицю.

А бюджетникам заморозять зарплату й заощаджуватимуть на покупках представницьких машин, меблів. Будуть мати своєрідну «стелю» у зарплаті й угорські топ-менеджери державних підприємств.

А джерелами додаткового фінансування, за розрахунками кабінету міністрів, мають стати комерційні банки, які минулого року отримали мільярдні (у доларах) прибутки, піднявши процентні ставки на кредити.
Розчарування висловила Національна спілка банків. Інвесторам, однак, найбільше імпонують урядові плани знизити податки.

За повідомденням радіо "Свобода"




Теги:замороження зарплати, банки, праві, Податки, Угорщина, кредити


Читайте також



Коментарі (0)
avatar