реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Виселення з квартири - подарунок до 8 березня

Від т.зв. "міжнародного жіночого дня" набуває чинності нова редакція закону "Про виконавче провадження", яка дає можливість виселити боржника з квартири. А потім розбирайтесь!
Найважливіше в законі про виконавчу службу в Україні:

- Виконавчі служби отримали доступ до всіх електронних баз, що стосуються майна громадян: вони зможуть безкоштовно користуватися даними БТІ, земельного кадастру, МРЕВ, виявляти майно боржника, накладати на нього арешт і продавати за рішенням суду.

- Заарештувати громадянина можуть і за спробу впливати на діяльність виконавця (наприклад, погрожувати йому).

- Опір держвиконавцям прирівнюється до опору правоохоронним органам. Боржників можуть заарештувати, оштрафувати, обмежити їхню свободу або позбавити волі на термін від декількох місяців до декількох років.

- Якщо за громадянином є борг і кредитор звернувся до суду, його не випустять за кордон навіть у відпустку.

- Закон обмежує процесуальні права боржника щодо оскарження виконавчих процедур: якщо рішення суду не на його користь набуло чинності, оскаржити його ніяк не можна.

- Відкриті торги з реалізації майна відтепер будуть стосуватися тільки рухомого майна, а житло і ділянки будуть реалізовувати через комісію, а не публічно. Тобто наскільки вигідно продадуть заарештоване майно, буде залежати тільки від комісіонера.

Зате виконавяа служба не може, точніше не хоче, виконати ухвалу Вищого адміністративного суду про знечення намету під Катерининською церквою у Чернігові.




Теги:банки, боржники, виселення з квартири, виконавча служба, кредити


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
С одной стороны – это будет ужас: в судах справедливости не найдёте!
С другой стороны – многие совсем не бедные люди, разъезжающие на иномарках, имеющие по две квартиры и прочее богатство, совершенно не хотят платить за коммунальные услуги и квартплату.
Ну и наконец – чему тут удивляться? Ведь во всех капстранах существуют такие законы – если у тебя нет денег – то выселяйся. Если у тебя нет медицинской страховки – то помирай. Таковы их законы, а теперь и наши. Привыкайте граждане независимой Украины к рыночным законам. book
Вы ведь этого хотели, не так ли?
avatar