реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Бачення України відновленої

Яким бачимо майбутнє України впродовж наступних 10 років? Презентували під час Ukraine Recovery Conference у Лондоні – дев’ять стратегічних секторів, що стануть двигунами відновлення.

Ми забезпечимо професійний та соціальний розвиток для кожного. Створимо умови для повернення наших громадян та комфортного життя в Україні.

Гарантуємо внутрішню безпеку та захист східного кордону НАТО. Це гарантуватиме потужна армія з понад 500 000 військових, а також розвинений оборонний сектор.

У нас відбудеться наймасштабніше будівництво, що сприятиме розвитку локального виробництва будівельних матеріалів та обладнання.

Ми вироблятимемо “зелену” енергію для внутрішніх потреб та експорту до ЄС. Та крім цього, вироблятимемо “зелений” водень, а відходи агропромисловості застосуємо для виробництва біометану. Як наслідок – зростання виробництва необхідного обладнання, а також “зелений” індустріальний перехід.

Україна вироблятиме “зелену” сталь, алюміній та добрива без використання вугілля та природного газу. Будемо більше використовувати екологічний транспорт — насамперед річковий та залізничний.

Україна стане гарантом глобальної продовольчої безпеки й забезпечить постачання продовольства для 600 мільйонів людей у світі. Водночас зросте технологічна складова виробництва — забезпечимо глибоке перероблення понад 50% продукції та повне використання відходів.

Ми інтегруємось в інфраструктуру ЄС. Україна має переорієнтувати транспортні потоки з пострадянської на транс'європейську мережу.

Будемо видобувати критичні матеріали та створювати продукти з них. Україна має найбільші в Європі запаси літію, титану та значні поклади інших копалин.

Ми стимулюємо розвиток стартапів і підприємництва. Індустріальний розвиток України потребуватиме нових технологічних рішень, що у поєднанні з цифровізацією економіки стане стимулом розвитку для IT та R&D секторів.
Що потрібно на цьому шляху? Найперше – безпека. Україна має стати членом НАТО та Європейського союзу.
Всередині ж країни маємо працювати над дотриманням свобод громадян і бізнесів, сприяти динамічному розвитку економіки й виконати свою домашню роботу — структурні реформи.

Рада, що подібне бачення повністю розділяють наші друзі й партнери, бо цей шлях ми зможемо пройти лише разом.

Юлія СВИРИДЕНКО



Теги:Юлія Свириденко, Україна - ЄС, відновлення України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar