реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Автомобіль до Росії не проїхав

Співробітники Чернігівської митниці припинили чергову спробу переміщення через кордон автомобіля за підробними документами.

23 грудня 2010 року до смуги спрощеного контролю - «зелений коридор» - митного поста «Сеньківка» заїхав автомобіль «Аudi Allroad» під керування громадянина Молдови, який слідував з України до Російської Федерації. За рішенням співробітника митниці, для здійснення поглибленого догляду, автомобіль був переміщений до «червоного коридору».

Грромадянин Молдови надав до митного контролю документи на автомобіль та закордонний паспорт. Вивчення цих документів дало підстави співробітнику митниці запідозрити, що документ на право користування автомобілем фальшивий. Не співпадали дати підписання угоди, яку засвідчував підпис литовського нотаріуса, та відміток у закордонному паспорті громадянина про час його перебування у Литві. Тобто, в угоді зазначено, що її підписано у присутності даного громадянина, а, відмітки у паспорті вказують на інше.
Подальшою перевіркою встановлено, що нотаріус, який згідно даних зазначених в угоді, засвідчив та зареєстрував її в одному з нотаріальних бюро міста Клайпеда, насправді працює в іншому місті - у Вільнюсі. Таким чином громадянин надав до митного контролю підроблені документи.

На даний час автомобіль затриманий. За попередньою оцінкою його вартість становить 80 тисяч гривень. За даним фактом співробітниками митниці складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 352 Митного кодексу України. Проводиться подальша перевірка.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:Вільнюс, митниця, молдова, Сеньківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar