реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Затоварена митниця в останній день червня: наслідки Сеньківки чи економіки?

Максимальною кількістю вантажів характеризувалася ситуація, що склалася у Чернігівській митниці в останній день червня. Біля ЗАТ «Термінал-Центр», на території якого здійснюються митні процедури у відношенні вантажів, що проходять митне оформлення у Чернігові, зібралась рекордна кількість – 140 вантажних автомобілів.
Оскільки технічні можливості вантажного терміналу обмежені одночасним розташуванням на його території 70-75 вантажних автомобілів, решта транспортних засобів (близько 70 авто) зранку розташувалась по прилежній до терміналу вулиці. Про це повідомила прес- служба Чернігівської митниці.

Серед чинників, що сприяли виникненню дещо нестандартної ситуації начальник митниці назвав як тривалі вихідні, під час яких, у зв’язку з проведенням фестивалю «Дружба – 2011», майже протягом доби був перекритий рух вантажних транспортних засобів через пункт пропуску «Сеньківка», та географічне розташування Чернігівської області у безпосередній близькості до кордону Російської Федерації та Республіки Білорусь, так і недостатню робота у напрямку планування зовнішньоекономічних операцій логістичними відділами підприємств. За бажанням керівників підприємств, за їх попередньою заявкою, митне оформлення вантажів можливо було провести і під час вихідних. Для цього було забезпечено роботу відділу митного оформлення № 1 у черговому режимі, про що суб’єктів повідомили заздалегідь. Проте протягом вихідних митне оформлення вантажів здійснили тільки 4 підприємства.

Для пришвидшення здійснення митних процедур з боку керівництва митниці посилені заходи щодо чіткого дотримання нормативів митного оформлення, що становлять 2 години з часу прийняття до оформлення митної декларації. Також керівництву ЗАТ «Термінал-Центр» вказано на необхідність збільшення потужностей, що дасть можливість одночасно розміщувати на його території 100-120 транспортних засобів.



Теги:митниця, Чернігівська область, Сеньківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar