реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Авто в Румунії для нашої армії

У цього чоловіка я купив сьогодні джипа!

Знаючи, що я "паринти", він подарував нам свіжий хліб, бо має пекарню. По дорозі в прімарію, куди ми їхали переоформляти авто, він попросив повернути додому до нього. Я думав, що за якимось документом. На моє здивування, він нічого не взяв звідти. Він просто пішов покликати дружину, щоб вона отримала благословення українського священника!
Треба було бачити її радість і благоговіння!

В Румунії дійсно дуже велика повага до священнослужителів. Священників поважають як найбільш авторитетних і грамотних лідерів народу. Вони такими і є! І їм не треба лишній раз говорити про патріотизм. Обов'язкова наявність величезного румунського прапора на кожному храмі свідчить про те, що тут ніхто не сумнівається, у якій живе країні, яка має бути мова і чия Церква!

У них хоч і були гоніння на Церкву, але ніколи не було ні богоборства, ні тотального знищення духовенства і віруючих. Тому традиції залилися живими, а стосунки щирими.

Отак не знаєш, де загубиш, а де знайдеш!
Один тебе намагається обманути, просто заробити на тобі і на українській біді, продавши втридорога, чи впарюючи хлам.

Інший вимотає тебе на дві сотні кілометрів, щоб лише потім сказати: "А я українцям машину не продам!"
А хтось (рідко, але є) зробить гарну скидку, бо ти береш авто на українську "армату" (армію), бо у нас "развой" (війна)! Заправить тобі повний бак і надає на дорогу смаколиків, бо має у душі Бога і розуміє, що українці захищають не лише себе, а і їх теж!

о. Роман ГРИЩУК



Теги:Роман Грищук, волонтери, Україна - Румунія, широка війна, авто для ЗСУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar