реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Авдіївський будинок культури замінив вікна за європейські кошти

Сільський будинок культури с. Авдіївка став один з переможців «Інфраструктурного гранту» від House of Europe («Дім Європи»)* в номінації: великий грант для державних та комунальних закладів культури. Шість тисяч євро було виділено на заміну вікон в Авдіївському сільському будинку культури та бібліотеці.

В конкурсі інфраструктурних грантів від House of Europe державні та комунальні заклади культури могли подаватися на дві грошові номінації: малий (3 000 євро) та великий (6000 євро) інфраструктурні гранти. Авдіївка подавала проєктну заявку на великий грант. - Заявку відправили наприкінці 2019 року, а оголошення переможців відбулося вже у 2020 році, говорить Ольга Кунтиш, авторка проєкту. Було дуже приємно дізнатися, що з близько тисячі проєктів, що були подані з усієї України, наш проєкт зацікавив організаторів. Конкуренція була досить серйозною. У номінації великий інфраструктурний грант (6000 євро) передбачалося лише 3 переможці, і Авдіївський сільський будинок культури став одним із них. З Чернігівської області ми єдині переможці.

Більшість вікон – арочної форми, їх складніше міряти, і виготовлення таких конструкцій дорожче. Але до заміни у Авдіївськіій сільській раді поставилися відповідально, всі вікна з 6-камерного профілю з енергоефективними склопакетами зі спеціальним напиленням. Коефіцієнт опору теплопередачі таких вікон R – вище 0,75, що відповідає нормам енергозбереження. За рахунок власного внеску були придбанні підвіконні дошки та зливи. Грант переможці отримали у гривнях. Загальна сума грантових коштів - 162 318,66 грн. Кількість вікон що підлягали заміні – 26.

*House of Europe (“Дім Європи”) — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.



Теги:Дім Європи, гранти, Авдіївка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar