реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

До Сосниці чи Понорниці?

У четвер авдіївські депутати будуть вирішувати до якої громади приєднатися - до Сосницької чи Понорницької. Звісно, вирішувати їм, а не нам, землякам, що не в Авдіївці живуть. Але сказати дещо й ми маємо право - зі сторони.

Скажімо, я вважав найкращим варіантом створення окремої Авдіївської ОТГ - з Шаболтасівкою, Хлоп'яниками, Козляничами, Руднею, Стахорщиною і Лоскою та й Покошичі хотіли до Авдіївки.

Але авдіївське керівництво робило все, щоб громади не було - сільський голова Анатолій Адаменко натомість чомусь висувався на голову і Сосницької, і Понорницької громад....

А він та ще "голова колгоспу" Лазаренко переконували мене, що в Авдіївці для ОТГ нема ...кадрів. Тобто всі розумні виїхали, одну дурні остались? Розкажіть це голові Мринської ОТГ, до якого їздять на роботу спеціалісти з Носівки, голові Михайло - Коцюбинської ОТГ, до якого їздять на роботу з Чернігова. Та й не вірю я, що в Авдіївці нема уже розумних людей. Скажімо, будь хто з фермерів - Іващенко, Ященко, Жилко міг би спокійно не тільки відділ ОТГ очолити, але й саму громаду.

Проте, як на мене, причина небажання громади проста - колгоспний ліс, який безбожно і безконтрольно вирізається. Ким - авдіївці знають, правда ж? Не знає тільки прокуратура, від якої допоміг відбитися вже колишній народний депутат від Радикальної партії Ляшка...

Через небажання двох авдіївських керівників створити громаду Авдіївка втратила за три роки мінімум 15 мільйонів державної субвенції на медицину, освіту, ремонт доріг і освітлення вулиць. Але авдіївцям краще закопатися в ту дурну картоплю і носа не висувати - "хай, якось воно буде..."

Тепер про те - куди ж далі?

Що таке Сосницька громада? Більша частина району (відповідно, велика частина державної субвенції). Молоді і розумні керівники. Можливість відновлення лікарні в Авдіївці, "швидкої", створення опорної школи.

Що таке Понорницька громада? Це Понорниця з Вербою. Все. До них навіть Покошичі та інші сусідні села не хочуть приєднуватися. Громада фінансово НЕСПРОМОЖНА. А її голова пропонує авдіївцям туди на роботу їздити - а зараз що, не можна? Кордон заважає?

Відстань. У наш час - це не відстані (до речі, 7 км до Понорниці розбиті). Та й головне не це - в Авдіївці буде відокремлений працівник центру надання адміністративних послуг і не треба буде за довідками у Сосницю їхати.

Відео зборів показало: сільський голова Анатолій Адаменко - за Понорницю. Я його розумію - у слабій Понорницькій ОТГ він і далі зможе мати вплив, а в Сосницькій буде важче. Та й ліс же, ліс...
Прикро, що не всі вчителі авдіївські на збори прийшли - ну, що ж тоді не нарікайте! Вам там жити...

Бажаю здорового ґлузду авдіївським депутатам! Ну, і смашної картопельки!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:колгоспний ліс, Понорниця, Радикальна партія Ляшка, Василь Чепурний, Сосниця, ОТГ, Авдіївка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar