реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Архієпископ УПЦ КП назвав патріарха Кирила генеральним спонсором намету

Вже кілька років демонструє справжнє обличчя УПЦ Московського патріархату намет біля Катерининської церкви у Чернігові. З нагоди візиту до храму Патріарха Київського і всієї Руси- України Філарета на брудному наметі встановлено великий портрет патріарха московського Кирила.

Нещодавно призначений новий керуючий Чернігівською єпархією архієпископ Чернігівський і Ніжинський в інтерв'ю газеті "Деснянська правда" так оцінив ноу-хау московського намету:

"Яскравим символом того становища, яке є на цей момент у міжконфесійних стосунках, є всім відомий намет біля Катерининської церкви. Я його називаю рекламним пікетом, а на фасаді цього рекламного пікету зображено генерального спонсора цієї події — по-іншому я це не можу назвати — бо зазвичай православні християни зображують на своїх храмах ікони. Коли вони моляться, то вони моляться до ікон, на відміну від тоталітарних сект, де чільне місце відводиться чи то живому лідеру, чи то його зображенню. В православній церкві, як і в інших традиційних конфесіях, такого немає. На цьому пікеті ми якраз бачимо повноформатний портрет тієї людини, яка персонально стоїть за тим, що відбувається".

Хвиля Десни



Теги:Катерининська церква, Чернігівська єпархія, архієпископ Євстратій


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Прошу надалі використовувати посилання на автора чи інформаційний ресурс
avatar
2
Посилання, Віталію, подано -- і в тексті, і тепер після тексту. Чи ти не в "Деснянській правді" працюєш? А, не написано, що інтерв'ю брав Віталій Назаренко... Але ж у поданій нами інформації головне -- думка архієпископа, він є співавтором інтерв'ю також, а "Деснянська правда" вказана зразу ж...
avatar