реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У Чернігів приїде Патріарх

Сьогодні на брифінгу в Катерининській церкві повідомили, що центральною подією святкування 300- річчя козацької Катерининської церкви стане Літургія в храмі, яку очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси - України Філарет. Святкування пройде 18 жовтня.

За словами генерального директора Національного архітектурно-історичного заповіднику «Чернігів стародавній» Юрія Соболя, історія Катерининскої церкви зберігає ще багато недосліджених сторінок. Співробітники НАІЗ «Чернігів стародавній» підготували чудове видання «Катерининська церква міста Чернігова», яка буде презентована на заході. В той же час генеральний директор заповідника зауважив, що на сьогоднішній день кошти, заплановані владою на ремонт церкви, не надійшли.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій висловив переконання, що якби українська влада та українська церква завжди були разом, то в державі не було б війни і було б більше ладу. Адже саме завдяки розпорядженню голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча підготовлено план заходів по відзначенню ювілею церкви. А гроші надійдуть і ремонт до кінця року буде здійснено.

З палном заходів ознайомила директор департаменту культури, туризму, національностей і релігії Ірина Должикова. Заходи розпочнуться о 8.45 біля Катерининської церкви. З 9.00 до 11.45 проходитиме Божественна літургія.

Оскільки Катерининська церква має невеликі розміри і не зможе вмістити усіх бажаючих, служба буде транслюватись на великий екран, встановлений поблизу церкви.

Після служби відбудеться погашення спецмарки та презентація ювілейного конверту. А потім Філарет освятить козацький куліш, яким пригостять усіх гостей свята.

Початок козацького свята ознаменують постріли з гармат. Дійство триватиме з 12 до 13 години: трюки на конях, показові виступи з шаблями та нагайками від козаків із «Соколиного хутора».

Почесна делегація (а крім Патріарха, до Чернігова приїде віце- прем'єр-міністр, міністр культури Вячеслав Кириленко) вшанує в цей день воїнів та Героїв Небесної Сотні покладанням квітів біля пам’ятної дошки загиблих в АТО. Після покладання відбудеться зустріч Патріарха Філарета з головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем в приміщенні ОДА. Там же відбудеться виставка світлин Катерининської церкви та виставка робіт юних художників з арт-студії «Колібрі».

О 14.30 організатори свята запрошують усіх в драмтеатр ім. Т. Г. Шевченка, де відбудеться урочисте зібрання та святковий концерт.



Теги:патріарх Філарет, Чернігівська єпархія, Катерининська церква, архієпископ Євстратій, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar