реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Архієпископ Євстратій вступив на чернігівську кафедру

Сьогодні відбулося представлення нового архієрея Чернігівської єпархії -- ним, згідно рішення Синоду, став архієпископ Євстратій (Зоря). Сьогодні він вперше очолив богослужіння у кафедральному храмі св. Катерини.

Зі сльозами проводжали парафіяни Катерининської церкви свого владику -- архієпископа Іларіона, який від'їжджає на рівненську кафедру. Він залишає по собі добрий слід і паству, яка його згадуватиме та молитиметься за нього.

В храм владики приїхали разом і говорили добрі слова один про одного, що свідчить про добру культуру, уже вироблену в Київському патріархаті.

Владика Євстратій наголосив, що нове служіння розпочинає з молитви і попросив усіх молитися за нього, бо архієрей -- також людина, яка потребує допомоги і підтримки. Він подякував владиці Іларіону за труди:" Я приходжу не на пустир, а на добре підготовлене поле".

Секретар єпархіального управління отець Роман Кіник та голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний подякували владиці Іларіону і побажали успіхів новому чернігівському архієрею
.









Теги:Чернігівська єпархія, Катерининська церква, архієпископ Євстратій, Просвіта, архієпископ Іларіон


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Надніпрянець-краще галичанина!
avatar
2
обидва наче нормальні. Зрештою, не порівняти з надутими півнями з московської церкви...
avatar
3
Бажаю успіхів у розбудові Чернігівської Єпархії, молодому Керуючому Владиці Євстратію !

Адже будівництво нових Храмів у Єпархії, реєстрація нових парафій, пошук коштів для бідних парафій , відкриття нових монастирів та скитів- робота яка також потребує таланту ! Бо талант говорити і проповідувати Владика має !

Бай Боже помочі Владиці Євстратію, як кажуть не лише Словом, а і Ділом !

Засновник громади УПЦ КП у селі Марківці Бобровицького р-ну

Місійний священик Київської єпархії УПЦ КП з 1993 року

о. Сергій Ткачук
avatar