реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Анонс газети "Біла хата" від 25 листопада 2010 року

Так сталося, що з грудня 1991 року, з розпадом країни Рад, перестали нагороджувати медалями Материнства, орденами «Материнська слава» і присвоювати звання «Мати-героїня».
І лише рівно через десять років уже в незалежній Україні деяка справедливість відновлена — почесне звання «Мати-героїня» почали присвоювати жінкам, які народили та виховали п’ятьох і більше дітей, також і дітей усиновлених, але в сім’ях, де створені сприятливі умови для здобуття дітьми освіти, розвитку їхніх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Нещодавно Президент України Віктор Янукович присвоїв це почесне звання жінкам Чернігівської області. Про церемонію з нагородження державними відзнаками головою Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Хоменком йдеться у статті «Матері — герої!»

У рубриці «Зворотній зв’язок» фахівці з питань політології та економіки відповідають на запитання читача газети «Біла хата» — «Чому протестують проти Податкового кодексу?»

Знову в області з’явилися шахраї, які обдурюють літніх людей. Про найбільш поширені способи шахрайств розповідають і застерігають у газеті «Біла хата» працівники міліції УМВС України в Чернігівській області.
Проїзд чернігівськими маршрутками до Києва (звісно, і назад) коштує відтепер не 30, а 40 гривень. Що спонукало перевізників підвищити ціни на квитки? Про це на розмірковує журналіст тижневика.
Під час осінньої сльоти вчасно продовжує давати конкретні поради на шпальтах «Білої хати» по догляду за взуттям зі шкіри продавець-консультант магазину «Cabani», що по вулиці Щорса, 4, в Чернігові, Ірина БАЛАШОВА.
«У моїй квартирі в одній кімнаті у двох місцях здувся трохи лінолеум, хоча він ще порівняно не такий і старий, а в іншій кімнаті в одному місці утворилася хвиляста лінія, що також має невеличке здуття,— зазначає у своєму листі до редакції Олексій Макаров з Чернігова. — Чи не могли б ваші експерти порадити, як прибрати такі дефекти, чи таких способів взагалі не існує, і лінолеум треба вже повністю замінювати?»
Конкретні поради щодо цього питання у рубриці «Домовичок» дає старший продавець-консультант магазину «Орхідея», що знаходиться в Чернігові на розі вулиці Коцюбинського і проспекту Миру, Ігор БОРСУК.
А листом від читача Анатолія Лисенка із села Сядрине Корюківського району редакція «Білої хати» започатковує нову рубрику «Читачам від читачів». У цьому номері Анатолій Лисенко розповідає про те, як правильно виконувати різні домашні роботи і не зашкодити своєму здоров’ю.

Чим для українського селянина завжди була земля? Цікава і водночас драматична життєва історія у розповіді «Terra incognita» у рубриці «Історія з конверта».

«Так уже заведено, що пісні воєнного часу ми знаємо здебільшого російських авторів, або ж, в усякому випадку, їх тексти написані російською мовою. Хто не знає знаменитої «Катюши», «Тёмная ночь», «В землянке», «Журавли»… А от українських пісень того часу знаємо мало або ж їх призабули. А вони були, і скажу вам — навіть не одна, — йдеться у листі Григорія Котляра з Ічні, —Я пройшов тяжкі випробування у період того лихоліття… А згодом була можливість послухати у виконанні бійців пісні, які вони самі ж, напевно, і складали…» Григорій Котляр пропонує читачам «Білої хати» текст цієї української пісні воєнного періоду.

Осінь іде до завершення, але роботи в саду продовжуються. Провадяться профілактичні роботи проти шкідників і хвороб дерев. Роблять підживлення органічними добривами. Міжряддя суниці розпушують зі внесенням перегною або попелу. Про інші види необхідних робіт у саду розповідає спеціально для шанувальників «Білої
хати» Михайло КУРДЮК із села Тростянець Ічнянського району.

Про все це читачі можуть довідатися зі сторінок обласного тижневика «Біла хата».




Теги:хата, Домик, 25 листопада, Анонс, листопад, Газета, дом, Біла хата, тижневик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar