реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Анонс газети "Біла хата" за 7 жовтня 2010 року

Останнім часом до Верховної Ради України вносяться законопроекти про звільнення тих чи інших представників судової Феміди. Мотивація таких звернень-законопроектів різна, але здебільшого суддів хочуть звільняти через їх поведінку, несумісну зі статусом суддів. За що їх звільняють? Про це в спеціальній добірці тижневика.

Як шахраї впроваджують «призабуті» способи заволодіння грошима у громадян, особливо у людних місцях і як застерегти себе від раптового зникнення гаманця, розповідається у матеріалі «Вправні умільці, або «ляльки» повертаються», підготовленого відділом зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернігівській області.

Про «яблучне» захоплення родини Шереметів йдеться у матеріалі «З яблуками — увесь рік». І хоча площа їхнього плодового саду — 8 соток, але тут ростуть два десятки яблунь, кожній з яких приблизно по 15 років. Сорти підбирали з урахуванням безперервності плодоношення. Так з’явилися ранні сорти: Білий налив, Мельба, їм на зміну приходять середні сорти: Монтуан, Слава переможцю. Далі — осінні: Пармен золотий, Цукеркова, Циганочка, Сніжний кальвіль, Мутсу. Перехоплюють «естафету» такі пізні сорти, як Зорі Алатау, Глостер, Ранет Плисецького, Спартан, Талісаару та інші. На деяких яблунях прищеплено кілька сортів. Щоб дізнатися більше про яблучний рай родини Шереметів — читайте «Білу хату».

Про призабуті польові культури, які вирощувались на полях села Стольне Менського району та їх історію, розповідає кандидат сільськогосподарських наук із села Тростянець, що на Ічнянщині Михайло КУРДЮК.
Для тих, хто має земельну ділянку, стане у нагоді розповідь агронома з Киїнки Чернігівського району Григорія Прокопенка про те, як і коли краще висаджувати часник, які споживні властивості він має, як його зберігати, в яких випадках можна застосовувати, а в яких — ні.

Осінь — пора закінчення заготівлі ягід. Як правильно висушити та зберегти шипшину, щоб її цілющі властивості, а найбільше вона містить аскорбінову кислоту, яка конче необхідна організмові, не зменшувалися, йдеться в матеріалі «Білої хати» «Шипшина проситься у кошик».

Для шанувальників історії Чернігівщини Надія Галковська розповідає про життя родини Березовських, яка проживала у селі Старий Білоус колишнього Чернігівського повіту. Не дивлячись на кривди долі, цей маєток зберігся і донині, переживши страшні роки, нагадуючи новим поколінням про старовинний український рід Березовських, роду, що сягає корінням великого імені славетного композитора ХVIII століття Максима Березовського…

У рубриці «Хатні поради» спеціаліст відділу будівельної хімії одного з магазинів Андрій Триголов дає конкретні поради для тих, кому треба відремонтувати покрівлю із шиферу, не замінюючи його. Для цього сьогодні є спеціальні мастики, завдяки яким можна зручно і швидко полагодити дах будинку.

Фахівець та авторитетна людина у своїй галузі Катерина Савоста, завідувачка відділення Чернігівського пологового будинку, розповідає про невідкладну медичну допомогу матері при народженні дитини, а також про те, чи вигідно робити пологи вдома і як запобігти негативних наслідків при пологах.

Про цікаву історію чорного кота, про його тваринний світ розповідає у своїй замальовці Інеса Фтомова «Жив собі чорний кіт».
Запізнілі дощі цього року затримали на деякий час сезон таких грибів як грузді. І ось зараз вони почали з’являтися. Ці гриби чомусь опинилися серед тих, на які зазвичай мало хто звертає увагу. А даремно! Для читачів «Білої хати» Ніна Бугрим із села Бурівка Городнянського району дає рецепт солоних (квашених) грибів.




Теги:хата, жовтень, Чернігів, Анонс, Газета, 7 жовтня, Біла хата, біла, тижневик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar