реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Ангела проміняли на павука

Шанувальники сценічного мистецтва так чекали на відкриття в Чернігові щорічного Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі».
«Дуже старий сеньйор з великими крилами» — постановка Андрія Бакірова за твором Габріеля Гарсіа Маркеса — нікого, напевно, не залишила байдужим, адже наповнення життєвих переживань героїв минулого часу так сплелося з акторською майстерністю, що виставкова епізодичність окремих відтінків не відокремлювала глядача зі створюваними на сцені персонажами
.

Після прем’єрської вистави я запитував у знайомих, які були на перегляді «Дуже старого сеньора…» про їхню асоціацію з окремими сюжетами п’єси. Серед різних думок найбільше мені сподобалася виразна паралель одного співбесідника, який визначив родзинку дійства так: для людей до певного часу об’єктом жадання був ангел — той самий старий сеньйор із крилами, що однієї днини невідомо звідкіля взявся на подвір’ї селянина. Всі втішалися ним щодня, роздивлялися, та й ще нові господарі за той перегляд стягували кошти. А прийшов час, і спотворений неземною силою павук, у якого перетворилася колись звичайна дівчина, яка в дитинстві бігла лісом до моменту здійснення чар, став проявляти у людей більший інтерес, ніж старий сеньйор-ангел. Люди прагнуть видовищ, забуваючи про більш серйозні і значущі речі! Прикро, але це так.

2 листопада театральний фестиваль закінчився. В останній день виставкового представлення глядачі переглянули виставу «Насильно милим не будеш» за п’єсою Г.Квітки-Основ’яненка «Шельменко-денщик» у виконанні артистів Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка.
Художній керівник та головний режисер театру Андрій БАКІРОВ зазначає: «Я сподіваюся, що наступного року програма театрального фестивалю набуде більш глибокого формату. Ми зможемо приймати гостей із Москви, Санкт-Петербурга, європейських країн, адже брати-слов’яни живуть і в інших країнах, Болгарії, наприклад. Принаймні, у нас є бачення і бажання ХХІІ Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі» провести саме на такому рівні».

Сергій КОРДИК




Теги:з великими крилами, сеньйор, Дуже, Гарсіа Маркес, ГАБРІЕЛЬ, Старий, Чернігівський, театр, постановка, Андрій Бакіров


Читайте також



Коментарі (0)
avatar