реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Верховний Суд підтвердив правоту облради

Як повідомила на сесії Чернігівської обласної ради її голова Наталія Романова, Верховний Суд підтвердив законність звільнення з посади генерального директора обласного музично-драматичного академічного театру імені Т.Шевченка Івана Семененка. Його звільнення домагалися актори (заслужений артист України навіть помер у ході голодувань-протестів), журналісти (з ними теж судився І.Семененко), театрали і, нарешті, після довгих зволікань -- влада.

Запам"ятався Іван Семененко умінням брати собі гроші (КРУ кількаразово заявляло про фінансові порушення), обвислими вусами, катастрофічним незнанням української мови (голова Спілки театральних діячів Лесь Танюк в одній його заяві нарахував до десятка помилок) та імітацією українськості. Його художній керівник Микола Карасьов відверто заявлів:" Я нє панімаю украінскаво мєнталітєта!"), а сам Іван Семененко щиро вважав, що української драматургії нема. Що, певно, й спонукало його перетворювати театр у барахолку -- торгівлю, у виставку котів та у гкастрольну площадку для заїжджих російських напівзабутих акторів.

Нині театр має шанс стати дійсно театром і , до того ж, українським -- і директор театру Сергій Линник, і новий художній керівник Андрій Бакіров мають концепцію відродження театру.




Теги:Чернігів, обласна рада, Н.Романова, театр, І.Семененко, Андрій Бакіров


Читайте також



Коментарі (0)
avatar