реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Актуальне інтерв’ю. ДАІ реорганізовується

При минулій владі Управління Державтоінспекції УМВС України в Чернігівській області було перепрофільовано у відділ ДАІ. А вже наприкінці вересня цього року міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов знову повернув вищий статус (управління, а не відділ) цій службі.
У зв’язку з цим ми звернулися із деякими запитаннями до інспектора сектору зв’язків з громадськістю УДАІ в Чернігівській області капітана міліції Сергія Борздого.

Скажіть, будь ласка, чим викликана була така реорганізація?

— На сьогоднішній день в Державтоінспекції, як i інших службах Міністерства внутрішніх справ, відбувається реформування структури, головна мета якого — налагодження партнерських стосунків між учасниками дорожнього руху, захист їх законних прав та інтересів, ефективне запобігання аварійності та протидія трасовій злочинності. Саме з цією метою міністр внутрішніх справ і видав наказ про реорганізацію відділу ДАІ та створення Управління Державтоінспекції УМВС в області.

В одному з інтерв’ю керівник ДАІ МВС України наголосив, що одним із пріоритетних напрямків діяльності Державтоінспекції є забезпечення безпеки дорожнього руху на автошляхах області та профілактика дорожньо – транспортного травматизму серед його учасників. Але майже ніколи ніде самі представники ДАІ «не розголошують» про структурні підрозділи відомства. Чи не могли б ви розповісти хоча б коротко про деякі з них?


Сергій Борздий

— Результати ДАІ залежать від професіоналізму працівників багатьох підрозділів, відділ дорожньо–патрульної служби — є одним з таких.
Кількість атестованих працівників у відділі складає близько 200 чоловік.
Відокремленим структурним підрозділом є взвод дорожньо – патрульної служби з забезпечення супроводження, підпорядкований УДАІ області.
В народі його знають як „спецвзвод”. Штат взводу налічує всього 33 особи, але враховуючи важливість службових завдань, які вони виконують, підхід до кандидатів жорсткий та принциповий.
Як приклад, у взводі майже всі фахівці, мають освітній рівень не нижче «бакалавра». Очолює підрозділ лейтенант міліції Роман Абакумов. Офіцер, що вступив на посаду нещодавно, вже цілком упевнено налагодив роботу на ввірений йому ділянці. Безпосереднім завданням бійців є забезпечення супроводження перших осіб держави та іноземних делегацій, що офіційно перебувають з робочими візитами на території області.


Роман Абакумов

Ви сказали, що основне завдання ДАІ, це — виявлення правопорушень на автошляхах області. А чим ще займається ваша служба?

— В повсякденній діяльності правоохоронці націлені на розкриття злочинів пов’язаних як з незаконним заволодінням транспортних засобів так і злочинів загальнокримінальної спрямованості.
З початку року особовим складом взводу дорожньо – патрульної служби, наприклад, розкрито 11 злочинів, затримано 15 транспортних засобів з підробленими документами та тих, що знаходились в розшуку. Складено 6356 адміністративних протоколів на порушників Правил дорожнього руху, з яких 865 на водіїв, що керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

Мені, як учаснику дорожнього руху, можна констатувати, що досить часто працівники ДАІ виконують каральні функції на автошляхах, замість того, щоб іноді слід водіям надавати і практичну допомогу, коли цього потребує ситуація.

— Поряд зі всіма труднощами та непередбаченими ситуаціями, що виникають в процесі служби, кожен працівник ДАІ розуміє, що головне – не бути байдужим до чужого лиха і допомагати тим, хто опинився у скрутній ситуації.

Дякую за відверту розмову.

— Бажаю усім на автодорогах ні цвяха, ні жезла.

Спілкувався Сергій КОРДИК







Теги:Абакумов, область, УМВС, ДАІ, сергій, роман, Борздий, УДАІ, Чернігівська


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
АНЕКДОТ В ТЕМУ:

Остановил гибддешник старенький "запорожец". И давай придираться: кузов грязный, дымит сильно, и вообще ездить на нем нельзя.
Короче, говорит: "Номера снимать сейчас будем". А сам на водителя так вопросительно смотрит, мол, какие у тебя ответные предложения имеются? А водителем был старый дед, борода по пояс, брови до щек.
И говорит тот дед: "Ты, мил человек, не кипятись. Я вообще то – джин, и если ты меня с миром отпустишь, любое твое желание враз выполню".
Почесал гибддешник своей палкой под фуражкой, чтобы лучше думалось. Потом спину почесал, потом ниже и, наконец, говорит: "Хочу, чтобы у меня было то, о чем все кругом говорят, и чего ни у кого нет".
"Это можно", согласился джин, вырвал из бороды волосок, дунул на него и произнес: "ИМЕЙ СОВЕСТЬ".

avatar