реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Агенти не проявляються одразу

Дві новини і один висновок.

1) Віцепрезидент комітету Асоціації "Україна – ЄС", депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель вважає небезпечним голову Офісу президента України Андрія Богдана:

"Я сумніваюся в цілому в оточенні президента Зеленського, в якій мірі президент Зеленський правильно поінформований. Особливу проблему я бачу в пані Богдані, бо він дуже небезпечний". Вона хотіла б, щоб Богдан пішов із посади. "Це, звісно, нереально, але донори і західні партнери усвідомили, що Богдан небезпечний, у нього свій порядок денний, ви не знаєте, на кого він працює, не знаєте, які його наміри і якого роду законопроекти він буде подавати".

2) Служба безпеки України затримала ексзаступника міністра економіки в уряді Гройсмана Юрія Бровченка, який підозрюється у державній зраді через нанесення масштабної шкоди обороноздатності нашої держави.

Йдеться про його можливу роботу на спецслужби РФ в контексті зриву виробництва 152 мм снарядів для артилерійської системи "Гіацинт".

Прикметно, що на початку президентури Януковича Юрій Бровченко у 2010-2011 роках очолював департамент утилізації компонентів ракетного палива та ракет і боєприпасів в Міністерстві оборони України, а потім працював у Мінекономрозвитку.

Ні, я не пропоную пов'язувати Бровченка з Богданом. Висновок куди складніший.

Зрілі держави із сильними контррозвідувальними органами майже не допускають на політичний рівень прямих іноземних агентів, особливо з ворожих держав. В Україні ситуація інша, ми вже були свідками як ціла плеяда прямих російських агентів планомірно вводилася спочатку в українське громадянство, потім у публічний простір і парламентську залу, а потім на відповідальні державні посади у сфері національної безпеки, оборони та воєнно-промислового комплексу.

Закладаються такі операції стратегічного рівня в момент демократичної зміни влади в країні-жертві. Саме в цей час через механізм виборів та хвилі кадрових призначень на політичному рівні можуть з’являтися як російські агенти впливу, так і пряма агентура спецслужб країни-агресора. Тому відслідковувати кадрові призначення в сфері національної безпеки й оборони у цей момент потрібно особливо прискіпливо, але й не забувати, що всі агенти не проявлять себе відразу.

Володимир ГОРБАЧ



Теги:команда ЗЕ, зрада, богдан, Володимир Горбач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar