реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

А ви ризикнете поїхати в Росію на чемпіонат світу?

Східнонімецька Mitteldeutsche Zeitung з міста Галле пише:
Право проведення ЧС 2018 отримали не фаворити британці, а Росія. Найкраща заявка не зіграла своє ролі. Тріумф святкує саме та країна, якій експерти ФІФА дали найгіршу оцінку. Це кричуща несправедливість. Той факт, що Чемпіонат світу 2022 року відбудеться в Катарі, який ніколи не брав участі у чемпіонатах світу й де влітку у час проведення першості панують температури за 50 градусів Цельсія, теж неможливо зрозуміти. ФІФА проявила себе як зорієнтоване лише на прибуток об’єднання, бо Росія та Катар платять найкраще, - пише Mitteldeutsche Zeitung.

Märkische Oderzeitung з Франкфурта-на-Одері вважає так:

Очевидно, що у багатомільярдній грі під назвою «футбол» знову перемогли великі гроші. Росію та Катар, а отже арабський світ, ФІФА поки не відкрила для себе. Це нові ринки з величезною купівельною спроможністю. Тому цілком можна сказати, що мільйони «Газпрома» та шейхів були визначальними у рішенні ФІФА, - вважає Märkische Oderzeitung.

У Rheinische Post з Дюссельдорфа читаємо:

Виникає таке враження, що рішення на користь Росії було рішенням проти давніх фаворитів англійців. Саме лондонські ЗМІ перед тим викрили та критикували сумнівні оборудки у ФІФА… Коли президент ФІФА Зепп Блаттер сказав, що чемпіонат 2022 року відбудеться у Катарі, присутні в залі представники Британії не змогли стримати розчарування. Традиціоналісти в усьому світі були розгнівані. ЧС у пустельній державі, де немає футбольної традиції, а натомість заборонений алкоголь, - для такого проекту було нелегко зібрати більшість у ФІФА. Шейхи з Катару, очевидно, знають, як це робиться, - пише Rheinische Post.[url=http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6290654,00.html]Дойче велле[/url]




Теги:Футбол, Корупція, ФІФА, Росія, Газпром, чемпіонат світу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar