реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

...А в нас досі дехто вважає, що то Порошенко з Муженком підпалювали...

Російське Головне розвідувальне управління може бути причетне до вибухів на складах боєприпасів в Україні в 2014-2015 роках.

Про це в ефірі "Еспресо. TV" заявив головний розслідувач Bellingcat Христо Грозєв. За його словами, такий висновок напрошується з урахуванням даних про діяльність спецслужб РФ у Європі.

"Якщо Росія, ГРУ робили це в країнах Європейського Союзу, з якими вони перебувають у стані неформальної війни, так взагалі чи є шанс, що вони не робили цього в Україні, де вже доведено, що у них була агентурна мережа і йде війна? Тобто аналітичний висновок може бути один: так, вони також здійснювали спроби підривів в Україні", – пояснив Грозєв.

Розслідувач зазначив, що методика підготовки вибухів у Чехії й Болгарії схожа. Тому в Bellingcat вважають, що до вибухів на складах в Україні також може бути причетна Росія.

"Вони завжди привозили з собою детонатори дистанційного керування. Тобто могли активувати бомбу пізніше, здалеку з мобільного. Але спочатку вони завжди викликали на складах пожежу, а вже під час неї задіювали детонатор. Так робили у всіх випадках зі складами", – додав журналіст.



Теги:вибухи боєприпасів, диверсанти, Ічня, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar