реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

А так добре все починалось...

У зв’язку з появою на сайті Партії «Сила і Честь» заяви від імені Політради з посиланням на «рішення Політради», які насправді у встановленому партійним Статутом порядку не приймались, звертаюсь безпосередньо до фальсифікаторів у Політраді - особи, зацікавлені у перебріхуванні внутріпартійної ситуації та в ухиленні партійного керівництва від звіту перед Партією про причини і відповідальність за провал на позачергових виборах до Верховної Ради, втягують членів Політради у дії кримінального характеру. Вони вже переходять межу між простою підлістю та порушеннями закону, які тягнуть за собою особисту відповідальність, у тому числі за Кримінальним кодексом.

Нагадую, що 3 серпня 2019 року у Києві відбулись відкриті Збори Партії «Сила і Честь», у яких прийняли участь керівники і представники Дніпропетровської, Волинської, Львівської, Харківської, Херсонської, Чернігівської, Черкаської обласних парторганізацій, а також партійці з ряду інших областей та міста Києва, члени Політради і Контрольно-ревізійної комісії Партії. Збори проведені на засадах добровільності, гласності і дотримання внутрішньопартійної демократії, встановлених Статутом Партії.

Збори дали відповідну оцінку ситуації в Партії і висунули Голові Партії І.Смешку вимогу негайно подати заяву про складення з себе повноважень Голови Партії - у зв’язку з доведенням партії до розколу, численними порушеннями Статуту та виборчого законодавства, відходом від статутних демократичних засад внутрішньопартійної діяльності, а Політраді Партії – негайно скликати позачерговий надзвичайний З’їзд для вирішення внутріпартійної кризи і переобрання центральних керівних органів партії як таких, що не справились із завданнями Партії та покладеними на них обов’язками.

Ці вимоги члени Партії висунули у відповідності до п.3.10 Статуту партії: «…Член Партії має право: - брати участь у статутній діяльності Партії; - вільно висловлювати свої погляди і обговорювати будь-які питання партійного життя; - звертатися до … керівних органів Партії з метою захисту своїх прав і законних інтересів…». Заява Зборів із обгрунтованими вимогами партійців офіційно направлена Голові і Політраді Партії.

У відповідь на це, 8 серпня 2019 року, замість офіційного розгляду вимог представників значної частини Партії, на сайті партії «Сила і Честь» з’явився дивний опус без підпису під заголовком «Заява» нібито від імені Політради Партії. У ньому законні дії небайдужого активу партії, стурбованого партійною кризою і безвідповідальністю керівника партії І.Смешка, винуватці цієї кризи цинічно обізвали «спробою психологічного тиску на нинішнє керівництво Партії та спробою рейдерського захоплення контролю над нею, у зв’язку із можливістю отримання партією державного фінансування».

Так звана «Заява Політради» містить голослівне базікання про «…маніпулятивну та неправдиву інформацію, що віддзеркалює особисті амбіції і меркантильні інтереси…», на якій нібито базуються звернення партійного активу, без підтвердження цих слів будь-якими фактами. І це єдине, на що цинічно спромоглась у відповідь на офіційне, в рамках партійного Статуту, звернення представників величезної частини Партії формальна керівна верхівка, яка вже давно себе дискредитувала своїми зрадницькими діями по відношенню до Партії та виборців і не може спростувати оприлюднені здоровою частиною Партії реальні факти.

Шановні члени Політради, які ще залишились у збанкрутілій партійній верхівці! Запам’ятайте, що ніхто і ніяк не може спростувати найпереконливіший доказ зради передвиборних лозунгів та інтересів Партії і виборців – складений особисто Головою Партії І.Смешком та керівником виборчого штабу Партії Д.Гордоном виборчий список Партії «Сила і Честь» із включеними до нього чужими для Партії, сумнівними і одіозними особами. Не згадуючи вже про відомі факти меркантильного характеру і політичної корупції, у яких та у мотивах прихованого від Партії формування таких партійних списків легко розберуться офіційні правоохоронні органи. Але перш за все І.Смешку та іншим необхідно публічно звітуватись про причини своїх дій перед Партією.

Дивує, що у цій «Заяві Політради» лише 8 серпня вперше повідомляється про якесь абсолютно не згадуване раніш міфічне «рішення Політради згідно протоколу №17-07/19», нібито прийняте Політрадою 17 липня 2019 року, про «припинення членства у Партії» першого заступника Голови Партії, кількох членів Політради, члена Контрольно-ревізійної комісії Партії, голів Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Чернігівської обласних організацій (остання не так давно тими ж «керманичами Партії» оголошувалась взагалі неіснуючою). Це саме ті керівники Партії, члени Політради і КРК та керівники обласних парторганізацій, які складають основне ядро Партії і приймали активну участь у роботі Зборів Партії 3 серпня 2019 року.

Зауважую, що відповідно до ст.6 Закону України «Про політичні партії в Україні», членство в політичній партії керівника та заступника керівника партії припиняється лише з дня, наступного за днем обрання нового керівника партії чи його заступника З'їздом партії.

Наведене «рішення згідно протоколу №17-07/19» на правомочному засіданні Політради не приймалось і є цинічно сфальсифікованим «заднім числом», оскільки:

По-перше, всім нібито «виключеним» керівникам Політрадою не повідомлялось про засідання Політради з цього питання і вони, навіть будучи членами Політради та Контрольно-ревізійної комісії, на таке засідання Політрадою не запрошувались, у ньому участі не приймали;

По-друге, впродовж 3 тижнів це рішення Політради нібито «виключеним» з Партії партійцям так і не оголошено. Це само по собі є грубим порушенням встановленого п.3.9 партійного Статуту права члена Партії на оскарження рішення про примусове припинення його членства в Партії до КРК Партії протягом 30 днів від його прийняття. Зрозуміло, що рішення не оголошувалось з тієї причини, що воно не існувало;

По-третє, Контрольно-ревізійна комісія Партії внутрішньопартійну конфліктну ситуацію, як це передбачає п.5.22 Статуту, не розглядала і своїх рекомендацій з цього приводу не давала;

По-четверте, вже неможливо приховати факти тиску, які стали відомі, з боку зацікавлених осіб на членів Політради з метою примусити їх прийняти участь у фальсифікації рішення про звільнення неугодних партійців. Порядна частина членів Політради відкинула подібні пропозиції і у будь-якому засіданні Політради з прийняттям цього рішення участі не приймала.

Такі методи ведення внутріпартійної дискусії нагадують вирішення дискусій всередині більшовицької партії засобами зразка 30-их років минулого століття, які під прикриттям високих лозунгів відомо до чого привели суспільство.

Що стосується жалюгідних закидів у одному із звернень купки пристосуванців із Політради від 02.08.2019 року на мою адресу щодо «…заздрості, жадоби до захоплення можливого бюджетного фінансування Партії і амбіцій людини, яка сама була неспроможна на успіх діючого керівника партії генерала І.Смешка…», то у мене немає ніяких заздрощів до політика, який з власної вини провалив вибори у Верховну Раду і власноруч зробив себе політичним трупом, що зараз так безсоромно придворні особи оголошують сьогоднішнім «успіхом керівника партії генерала Смешка».

Щодо цього «успіху» раджу Голові Партії І.Смешку, не ухиляючись від дискусії і не підмінюючи її чіплянням на опонентів дешевих голослівних ярликів, публічно відповісти на 18 запитань до нього, оприлюднених у зв’язку з його заявою від 28 липня ц.р. про результати парламентських виборів. Ці 18 запитань опубліковані на офіційному сайті Херсонської обласної організації партії «Сила і Честь» і в засобах масової інформації.

Стосовно «меркантильних інтересів» та «жадоби до захоплення можливого бюджетного фінансування партії». Заявляю, що я є прибічником відміни бюджетного фінансування політичних партій, що є нонсенсом у воюючій країні в умовах слабкої економіки і недостатності коштів для фінансування оборони, соціальної і житлово-комунальної сфер, видатків на погашення зовнішніх і внутрішніх боргів держави. На Зборах Партії 3 серпня 2019 року мною запропоновано негайно розглянути на З’їзді партії «Сила і Честь» серед інших питання про відмову з цих причин від бюджетного фінансування Партії.

Вимагаю від Політради негайно надати мені особисто для ознайомлення підписаний членами Політради оригінал протоколу №17-07/19 засідання Політради з «рішенням» про припинення членства у Партії «Сила і Честь» О.Кіхтенка та інших і засвідчену його копію для оскарження у встановленому порядку у партійні та державні органи.

Ще раз, намагаючись утримати ситуацію в Партії у рамках цивілізованої внутріпартійної дискусії, пояснюю пристосуванцям із незначної частини Політради, що своїми наклепницькими, брехливими вигадками і негідними порядних людей діями ви змусите нас у кінцевому наслідку звернутись до правоохоронних органів для розслідування фальсифікацій в ході виборчого процесу і тих, що відбуваються після нього.

Перший заступник
Голови ПП «Сила і Честь», член Політради О.Кіхтенко



Теги:спецслужби, Ігор Смешко, Кіхтенко, Сила і честь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar