реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

А кому дістається начинка?

Підприємці економлять на начинці до слойок, цукрі та жирі у хлібобулочних виробах. Такі порушення показали перевірки відділу державного нагляду ДП "Чернігівстандартметрологія" у травні.
Про це повідомила в. о. заступника генерального директора ДП "Чернігівстандартметрологія" Олена Сліпець.

За її словами, інспектори перевірили партії слойок з м’ясом та слоїк з курячим філе чернігівського підприємства "Татаєв". У обох партіях кількість начинки набагато менша, ніж того вимагають нормативні документи – 16% замість необхідних 30%.

За результатами перевірки 2 види продукції заборонені до реалізації. Підприємство сплатило штраф – майже 1 тисячу 400 гривень.

На іншому підприємстві, ФОП Троцько у місті Бахмач, у калачах волинських не вистачало жиру та цукру. Жиру у нормі має бути 8,5%, а фактично – лише 2%, цукру при нормі не менше 13% було 5% у перерахунку на сухі речовини.

Подібні невідповідності відбуваються через порушення закладки сировини відповідно до рецептури, пояснила Олена Сліпець.

За результатами державного нагляду підприємство отримало припис про усунення порушень, 2 партії та 2 види продукції заборонені до реалізації. Сума штрафу склала більше 2 тисяч гривень.

Всього протягом травня інспектори державного нагляду ДП "Чернігівстандартметрологія" перевірили харчової продукції на суму майже 365 тисяч гривень

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"




Теги:порушення, Чернігівстандартметрологія, Штраф, Начинка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar