реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

9 травня - порозуміння і пам'ять

Обласна та міська влада прислухалася до ухвали штабу національного спротиву, а швидше - до здорового глузду, і відмінила масові акції з нагоди 9 травня.

Адже в часі, коли фактично йде російсько- українська війна, яку вже охрестили гібридною, коли СБУ ловить диверсантів в Запорізькій області, а про ситуацію на Донбасі й говорити не хочеться, - в такий час хіба до походів і масових зібрань?!

Зрештою, давно й треба міняти формат відзначення цієї дати - адже якою такою ходою можуть іти ветерани, якщо їм уже далеко за 80 років?!

Європа недарма 8 травня - справжній день капітуляції Німеччини - відзначає як день пам'яті і примирення. А ми - хіба не Європа? Зрештою, апологетам радянських сценаріїв варто нагадати, що до 1965 року День Перемоги у Радянському Союзі не відзначався. Певно тому, що ще було дуже багато фронтовиків, ще дуже боліли смерті рідних і близьких... Яке свято на мільйонах трупів?! День пам'яті - так, але не свято.

...Ідеолог російської влади Сурков придумав георгіївську стрічку зробити символом новітнього святкування Перемоги. І нічого, що вона символізує російську імперію та російську визвольну армію генерала Власова... У Кіровограді навіть українські ветерани відмовилися від цієї колорадської стрічки, а в нас - хіба варто провокувати сутички навколо стрічки московської пропаганди?!

Мій 92-річний друг, кавалер ряду бойових орденів, фронтовик Іван Омелянович Горілий 9 травня не святкує - бере тюльпани, одягає вишиванку і йде у церкву пом'янути своїх однополчан, що залишилися під Ржевом, під Варшавою і під Берліном. Ви розкажете йому про свято? І закличете начепити георгіївську стрічку?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:День Перемоги, 9 травня, георгіївська стрічка, сурков


Читайте також



Коментарі (0)
avatar