реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

3 міфи про те, що потрібно зливати воду з бойлера

Накопичувальні водонагрівачі — це автоматизовані пристрої, розраховані на тривалу експлуатацію в безперервному режимі. Але бувають ситуації, коли власники техніки надовго виїжджають і задля економії відключають пристрій від електроживлення. Тоді постає питання, чи потрібно зливати воду з бака. Щодо цього існує багато різних думок і домислів. У статті ми спростовуємо три поширені міфи про негативні наслідки простою пристрою із заповненим баком.

Негативні наслідки простою для бойлера: міфи

У покупців, які планують купити бойлери, виникають різні питання щодо експлуатації техніки. Менеджери магазинів ELDORADO.UA та інших супермаркетів електроніки надають усю необхідну інформацію. Їм часто доводиться відповідати і на питання, пов'язані з необхідністю спускання води та наслідками таких дій. Найбільше покупці непокояться за такі наслідки простою наповненої водою техніки:

  1. Утворення хвороботворних мікроорганізмів у воді. Оптимальними умовами для розвитку бактерій є вологе середовище та температура до 40 °C. За тривалого відключення водонагрівача від мережі в накопичувальному баку справді починається цей процес. Через розвиток бактерій вода каламутніє, стає жовтуватою, набуває неприємного запаху сірководню. Використовувати таку рідину не слід, оскільки це може мати небажані наслідки. Але навіть якщо вода з бака буде злита, утворення бактерій все одно відбуватиметься, хоч і з меншою інтенсивністю. Тому спустошення бака не вирішує проблему. Щоб знезаразити бойлер після простою, достатньо повністю злити застояну рідину через кран, дочекатися надходження в бак нової порції свіжої води, а потім прогріти пристрій на максимальній температурі.
  2. Прискорена корозія бака під час простою. Коли внутрішня ємність заповнена водою — це нормальний стан техніки, зумовлений режимом експлуатації. Якщо ж спустошити бак, тоді всередині утворюється вологе середовище з присутністю кисню, і це ідеальні умови для розвитку іржі. Тому простій з водою завдає техніці набагато менше шкоди.
  3. Руйнування ТЕНа. Якщо неробочий нагрівальний елемент довго перебуватиме у воді, для нього це не матиме майже ніяких негативних наслідків. Але якщо спустити воду, тоді всередині бака утворюється вологе повітряне середовище, що сприяє корозії. У таких умовах ТЕН справді починає руйнуватися, а після увімкнення нагрівання швидко вийде з ладу.

Негативні наслідки простою для бойлера: міфи

Рішення спустити воду з бойлера не допоможе зберегти техніку, а тільки прискорить її зношування. Тому спустошувати бак потрібно лише у тих випадках, коли це дійсно необхідно для заміни комплектуючих чи сервісного обслуговування.






Коментарі (0)
avatar