реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

21 листопада - День Гідності та Свободи

Указом Президента України № 872/2014 від 13 листопада 2014 року з метою ствердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору в Україні постановляно День Гідності та Свободи, який відзначається щорічно 21 листопада.

Таким чином скасовано перенесення Для Свободи на 22 січня - День Злуки українських земель, здійснене у часи панування режиму Азарова-Януковича, а також об'єднано дні відзачення початку двох останніх українських революцій 2004 та 2013 років:"помаранчової" та антирегіоналівської - Революції Гідності.

Нагадаю, що 21 листопада 2004 року відбувся ІІ-й тур брутально сфальсикованих режимом Кучми президентських перегонів, який викликав хвилю протестів і утворення першого "помаранчового" майдану.

А 21 листопада 2013 року у ЗМі було оголошено про постанову уряду Азарова про призупинення підготовки до підписання угоди про Асоціації Українир з ЄС на Вільнюському саміті. Це викликало масові протести громадськості і виникнення євромайданів в багатьох містах Україні, зокрема, Майдані Незалежності (громадський) та на Європейській площі (партійний) у Києві.

Сергій Соломаха








Коментарі (0)
avatar