реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігів - місто без сміття

Чернігів другий рік поспіль, за рейтингом журналу "Фокус", оголошено найчистішим містом України. Сьогодні видання оприлюднило рейтинг найбільш сприятливих для життя міст в Україні.
Серед лідерів в окремих номінаціях "Фокус" виділив Чернігів як найчистіше місто країни.
У загальному рейтингу за якістю життя серед 55 міст держави Чернігів став одинадцятим, при цьому набравши більше балів, аніж минулого року, коли посідав четверте місце. Водночас, у групі міст з населенням – від 250 до 500 тисяч обласний центр Чернігівщини став четвертим, поступившись минулорічному лідеру – Чернівцям, а також Сімферополю і Севастополю.
Міський голова Олександр Соколов назвав рейтинг об'єктивним, адже цього року Чернігів в економічному плані гостро відчуває вплив кризи. "Однаково нам приємна увага експертів до міста, оцінка його потенціалу, культурних можливостей, екологічної складової", - зауважив О.Соколов. Також він заявив, що на всеукраїнському рівні традиційно дуже позитивно оцінюють чистоту міста, тоді як мешканці мають чимало нарікань на роботу комунальників. "Нам спільно потрібно працювати, щоб Чернігів і надалі був найчистішим в Україні та тримав стабільні позиції у рейтингу кращих міст для життя", - наголосив міський голова.
Як повідомляє сайт видання, цього року у рейтингу міст було дещо змінено критерії оцінки. "Ми зробили акцент на якість життя в умовах економічного спаду. Цей показник – діловий потенціал, який включає інвестиційну привабливість, кількість підприємств, кількість нових робочих місць, рівень зарплати, а також потенціал, який відкриває Євро-2012", - заявив головний редактор журналу "Фокус" Михайло Гладкий.
Взагалі з 450 українських міст для участі у рейтингу журнал відібрав 70. У результаті проведеного аналізу було названо 55 найкращих.
"Третій рік поспіль ми шукаємо в країні ідеальне місто для життя, місто, у якому можна дихати чистим повітрям, пити чисту воду, де не страшно відпустити дитину на вулицю саму, де можна знайти хорошу роботу, отримати кваліфіковану медичну допомогу та відмінну освіту, вулицями якого можна пересуватися без стресів, у якому є чим зайнятися у вільний час. Цього року кращим для життя визнано Львів", - повідомив головний редактор журналу "Фокус".

Ірина Синельник






Коментарі (0)
avatar