реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівські просвітяни невдоволені київським керівництвом

Обласна конференція визначилася зі своїм керівництвом -- головою знову обрано Василя Чепурного -- та зі ставленням до київського: ухвала рекомендує з"їзду внести зміни до керівного складу Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка. Чернігівці вважають, що керівництво ВУТ "Просвіта" не звертає уваги на місцеві організації, а тільки прикривається ними для "вибивання" бюджетних коштів. В той же час у Чернігові місцева "Просвіта" утримує єдину українську книгарню, дві газети -- "Сіверщину" і "Білу хату", всеукраїнський журнал "Сіверянський літопис", мистецьку галерею "Круті сходи". І все це не отримує жодної допомоги з Києва.

Конференція визнала роботу голови та правління обласної організації задовільною і до складу оновленого правління обрала відомих чернігівців Любомира Боднарука, Валерія Сарану, Надію Галковську, Володимира Ступака, Сергія Павленка, Василя Пустовійта, Юрія Соболя, Тамару Демченко, голову "Молодої Просвіти" Олександра Шевченка та керівника ніжинської просвітньо-виробничої фірми "Сяйво" Миколу Шкурка.
Делегатами на з"їзд обрано Василя Чепурного, Олександра Шевченка, Миколу Шкурка (Ніжин), Ларису Лавренчук (Прилуки) та Бориса Домоцького (Новгород-Сіверський).

Прес-служба обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка.






Коментарі (0)
avatar