реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Студенти подарували прем‘єрці свою останню надію - шнурок

4 червня біля стін Кабінету Міністрів України проходила акція студентського спротиву. Прийняття постанов №369 і №133 та розпорядження №416-р Кабінету Міністрів України викликало значне обурення серед студентства. На думку студентів, такі освітянські ініціативи Кабміну загрожують, зокрема, збільшити рівень корупції у сфері освіти та збільшити рівень злочинності серед молоді.
Студенти вимагали:
СКАСУВАТИ постанови №369 і №133 та розпорядження №416-р Кабінету Міністрів, які передбачають :
- ПЛАТУ за пропущені студентами практичні, лабораторні та семінарські заняття, за доступу до Інтернету, за вчасно не здані в бібліотеку книжки тощо.
- СКОРОЧЕННЯ кількості бюджетних місць на 10-50%.
- ПОЗБАВЛЕННЯ СТИПЕНДІЇ ВСІХ, хто за результатами семестру матиме хоча б одну “трійку”
«У разі продовження систематичних спроб обмежити права студентів, узаконити корупцію - студенти вимагатимуть відставки АНТИСТУДЕНТСЬКОГО міністра освіти і науки І. Вакарчука та НЕСПРАВЕДЛИВОЇ прем‘єрки Ю.Тимошенко», - говорить лідер «Студентської платформи Київ» Олексій Слободзян.
Під час акції відбувались театралізовані перфоманси. (Див.фото.) Молодь в знак протесту, зауважуючи, що за таких умов навчання продовжувати неможливо спалили кілька залікових книжок. Студенти передали представнику КМУ свої вимоги та подарували символічний шовковий шнурок.
Участь в акції приймали студенти столичних вишів, ВМГО «Студентська платформа», Студентська профспілка «Пряма дія», ВМГО «СПеКА» та ін. організації.
-----
Прес-служба ВМГО «Студентська платформа»





Коментарі (0)
avatar